Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ville ha russefest på kommunens regning

Oslo-russen fra 1950 med Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsen i spissen skal feire seg selv i helgen. Derfor søkte han om 20 000 skattekroner til festen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen er en av rundt 300 jubilerende russ anno 1950. I den forbindelse har den generøse ordføreren invitert til feiring i Oslo rådhus lørdag. Ifølge kommunens reglement kan ordføreren på egen hånd bruke enkeltbeløp inntil 10 000 kroner. Men det var i snaueste laget, mente jubilanten og i går søkte han om å utvide rammen til 20 000 skattekroner, skriver Aftenposten Aften.

Hadde han ikke utvidet beløpet ville trolig saken aldri blitt oppdaget.

Krass kritikk

Saken kom flere opposisjonspolitikere for øre, og de var ikke sene med å gi ordføreren soleklare råd om hvem som skal betale russegildet.

- Jeg fikk kritikk fra kolleger. Jeg mente at en slik markering var ok. Det mente ikke de. Det tar jeg til etterretning, sier Per Ditlev-Simonsen til Aftenposten Aften.

- Så lenge ordføreren selv er en av jubilantene, blir det helt galt å betrakte dette som en offisiell mottagelse. Det bærer altfor mye preg av privat arrangement, sier SVs gruppeleder Kari Pahle til avisa.

Etter massiv kritikk fra SV og Ap trakk ordføreren søknaden tilbake og betaler gildet av egen lomme.