- Ville helst dratt hjem i min egen seng

Mathilde (15) og 60 andre ungdommene med svineinfluensa slipper ikke ut fra isolat før om en uke.

PÅ ISOLAT: 15-årige Mathilde Skuland fra Marnardal utenfor Mandal er smittet av svineinfluensa på H4-leir. Her er hun inne på Reed skole i Breim i Sogn og Fjordane, hvor hun er på isolat sammen med andre ungdommer som er smittet. MMS-Foto: Privat
PÅ ISOLAT: 15-årige Mathilde Skuland fra Marnardal utenfor Mandal er smittet av svineinfluensa på H4-leir. Her er hun inne på Reed skole i Breim i Sogn og Fjordane, hvor hun er på isolat sammen med andre ungdommer som er smittet. MMS-Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) I går spredte svineinfluensasmitten seg på en 4H ungdomsleir i Breim i Sogn og Fjordane hvor 1700 ungdommer fra 17 forskjellige land var samlet.

60 isolertI går kveld var over 30 ungdommer på isolat, men nå er antallet doblet.- 60 ungdommer er isolert med sterke symponer som tilsier svineinfluensa. De må være på isolat i sju dager fra første sykdomstegn, sier rådmann Marit Elisabeth Larsen i Gloppen kommune.

Hvor mange ungdommer som faktisk er smittet, har ikke Larsen oversikt over.

- Det er foretatt prøver av alle ungdommene, men svarene er ikke klare ennå. Vi har iverksatt behandling av samtlige som har symptomer på svineinfluensa, sier rådmannen.

Kjeder segMathilde Skuland (15) er en av ungdommene med svineinfluensa. Hun synes det er litt kjedelig å være på isolat.

- Vi prøver å ta det med et smil. Heldigvis har vi radio og internett på denne skolen som er blitt flyttet til. Men sevsagt hadde det vært mest å komme hjem i min egen seng når jeg er syk, sier Mathilde til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer