- Ville hevne drap på muslimer

Student siktet for ni drapsforsøk etter villmannskjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Iranskfødte Mohammed Reza Taheri-azar (22) ble i går siktet for ni drapsforsøk etter at han fredag kjørte en bil tvers gjennom en populær samlingsplass for studenter ved Universitetet i Nord-Carolina.

22-åringen er nylig uteksaminert fra universitetet, der han har studert psykologi og filosofi. Han har bodd i USA det meste av sitt liv.

Det var like før klokka tolv på formiddagen på fredag studenten råkjørte med en Jeep Cherooke gjennom «The Pit» (grop, red. anm), et brosteinsbelagt fotgjengerområde mellom to bibliotek på universitet.

- Han forteller våre etterforskere at han ønsket å hevne drap på muslimer verden over, sier Derek Poarch, politiesjef ved universitetet, til nyhetsbyrået AP. Han vil ikke si noe mer om motivet.

Seks personer måtte til sykehus etter hendelsen. Taheri-azar stilles for retten i morgen. Den drapssiktede fortalte politiet at de ville finne ting som kunne forklare hans motiver for råkjøingen i leiligheten hans. Politiet har gjennomsøkt studentens hjem, men fant ingen farlige gjenstander.

- Det er ingen ting som tyder på at han har samarbeidet med noen andre, sier politisjefen.

NI PERSONER SKADD: En av de skadde fraktes vekk etter råkjøringen fredag. Alle foto: SCANPIX
NI PERSONER SKADD: En av de skadde fraktes vekk etter råkjøringen fredag. Alle foto: SCANPIX Vis mer
SIKTET: Mohammed Reza Taheri-azar er siktet for ni drapsforsøk.
STOR BIL: Sjåføren råkjørte gjennom fotgjengerområdet med en Jeep Cherokee.