Ville hjelpe rusmisbrukere, ble bortvist fra sentrum i 24 timer

Forening for human narkotikapolitikk i Hordaland reagerer sterkt.

RANSAKET OG BORTVIST: Kim-Jørgen Arnetvedt ble ransaket og bortvist av politiet på åpen gate i Bergen sentrum, men hadde bare på seg rent brukerutstyr han skulle dele ut til stoffmisbrukere på vegne av Foreningen for human narkotikapolitikk i Hordaland. Flere fra foreninga ble bortvist, men fikk beklagelse av politiet. Det gjorde ikke Arnetvedt. Foto: Privat
RANSAKET OG BORTVIST: Kim-Jørgen Arnetvedt ble ransaket og bortvist av politiet på åpen gate i Bergen sentrum, men hadde bare på seg rent brukerutstyr han skulle dele ut til stoffmisbrukere på vegne av Foreningen for human narkotikapolitikk i Hordaland. Flere fra foreninga ble bortvist, men fikk beklagelse av politiet. Det gjorde ikke Arnetvedt. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To ganger på under en uke er medlemmer i Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN) bortvist av politiet i 24 timer fra Vågsallmenningen i Bergen sentrum.

Nå har politiet beklaget bortvisningen - men bare overfor de nyktre medarbeiderne i foreninga, ikke overfor medikamentavhengige Kim-Jørgen Arnetvedt.

Det var Bergensavisen som først meldte om saken.

- Krenkende - Det føles veldig nedverdigende og krenkende. Jeg jobba for FHN da jeg ble stoppa, men likevel får ikke jeg noen beklagelse, sier Arnetvedt til Dagbladet, som ble bortvist fra Bergen sentrum onsdag i 24 timer.

- Jeg hadde ikke noe stoff på meg da jeg ble stoppa, ransaket og bortvist. Dette føltes som et personangrep, fordi jeg har en avhengighetslidelse, sier Arnetvedt.

- Når det gjelder bortvisningen av den rusavhengige mannen, som BA har omtalt, kan jeg ikke uttale meg av hensyn til taushetsplikten. Men å bortvise foreningen søndag, var en feilvurdering, og det vil ikke skje igjen, sier stasjonssjef ved Bergen sentrum politistasjon, Olav Valland, til Bergensavisen.

- Jeg skjønner ikke hvorfor de skal være tause om meg. Jeg ble bortvist fordi jeg hadde brukerutstyr fra FHN på meg. Jeg får ingen beklagelse, selv om jeg både ble ransaket og bortvist, sier Arnetvedt skuffet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer