Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ville hyre atomeksperter

Den afghanske Taliban-militsen og Osama bin Ladens al-Qaida-nettverk prøvde å rekruttere minst ti pakistanske vitenskapsmenn med sikte på å lage atomvåpen i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av vitenskapsmennene sa seg villig til å arbeide for Taliban, forutsatt at de fikk tillatelse av pakistanske myndigheter, skriver avisen USA Today, som siterer amerikanske og pakistanske tjenestemenn.

Osama bin Laden hevdet i et avisintervju i helgen at han har skaffet seg både atomvåpen, kjemiske og biologiske våpen, og sa han ville bruke dem dersom amerikanerne bruker tilsvarende våpen.

Vestlige eksperter tviler på at bin Laden har atomvåpen.

Den pakistanske etterretningstjenesten ISI sier til USA Today at tilbudet til de pakistanske vitenskapsmennene ble framsatt i løpet av de siste to årene. En av vitenskapsmennene skal ha takket ja og reist til Afghanistan.

Sultan Bashir-ud-Din Mahmood, som regnes for å være det pakistanske atomprogrammets far, har mange ganger reist til Kandahar, etter det han selv sier for å bygge møller. Men disse møllene er blitt ødelagt av amerikanske bombefly de siste fem ukene, på mistanke om at de kunne inneholde vitenskapelige laboratorier.

(NTB)

Hele Norges coronakart