Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ville ikke at aktivistens arrestasjon skulle omtales, men nå har retten snudd

Tommy Robinson ble pågrepet i forrige uke.

ARRESTERT: Tommy Robinson ble arrestert av politiet i forrige uke. Foto: AP Photo / Matt Dunham / NTB Scanpix
ARRESTERT: Tommy Robinson ble arrestert av politiet i forrige uke. Foto: AP Photo / Matt Dunham / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktivisten Tommy Robinson, som tidligere var med på å grunnlegge den høyreekstreme protestbevegelsen English Defence League (EDL), er arrestert i England. Det melder The Independent.

Avisa skriver at de omtaler saken først nå fordi dommeren i Leeds Crown Court påla pressen et forbud mot å omtale saken, men at dette forbudet nå er hevet.

Robinson, som tidligere har skiftet navn fra Stephen Christopher Yaxley-Lennon, gikk fredag live på Facebook utenfor rettbygningen i Leeds der han forsøkte å filme de tiltalte i en straffesak som dreide seg om «grooming». På det meste fulgte 10 000 med på direktesendingen.

Han skal ha innrømmet ringeakt for retten ved å publisere materiale som kunne være med på å påvirke utfallet av rettssaken.

Dette var også årsaken til at dommeren i utgangspunktet la ned forbud mot omtale av arrestasjonen til Robinson, men dette forbudet ble hevet etter at dommeren ble gjort oppmerksom på feilaktig informasjon som florerte i både inn- og utland.

35-åringen fikk i fjor en betinget fengselsdom for ringeakt mot retten, og gjorde det klart under forrige ukes live-sending på Facebook at han var klar over at han kunne bli arrestert.

Pågripelsen har fått stor oppmerksomhet internasjonalt de siste dagene. Donald Trump Jr., sønnen til president Trump, delte en tweet fra en Robinson-tilhenger, og den nederlandske opposisjonslederen Geert Wilders skal ha uttalt at Robinson bør løslates.

Independent skriver også at det er planlagt en protest for å få Robinson løslatt i London den 9. juni, og det er startet en underskriftskampanje med det samme formålet. Den har samlet mer enn 500 000 signaturer.

DEMONSTRASJONER: Flere steder i England ble det avholdt protester mot Robinsons arrestasjon. Her utenfor statsministerboligen i London på lørdag. Foto: Penelope Barritt / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
DEMONSTRASJONER: Flere steder i England ble det avholdt protester mot Robinsons arrestasjon. Her utenfor statsministerboligen i London på lørdag. Foto: Penelope Barritt / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!