Fikk skyhøy Tesla-regning:

Ville ikke betale - sprengte Teslaen

En Tesla-eier tok saken i egne hender da han fikk en verkstedregning på 200 000 kroner.

TESLA: Finske Tuomas Katainen eide en Tesla Model S. Men da han fikk en verkstedregning på 200 000 kroner, fikk han nok og rigget i stedet bilen med 30 kilo dynamitt. Illustrasjonsfoto: Manuel Romano / NurPhoto / Shutterstock / NTB
TESLA: Finske Tuomas Katainen eide en Tesla Model S. Men da han fikk en verkstedregning på 200 000 kroner, fikk han nok og rigget i stedet bilen med 30 kilo dynamitt. Illustrasjonsfoto: Manuel Romano / NurPhoto / Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En Tesla Model S-eier skal ha fått en verkstedregning på 200 000 kroner. Den nektet han å betale, og i stedet rigget han bilen med 30 kilo dynamitt, skriver The Independent.

Den «stolte» eier, finske Tuomas Katainen, tok dermed saken i egne hender, og bestemte seg for å filme den voldsomme aksjonen.

Han la ut videoen på YouTube den 17. desember, og siden da har over fem millioner mennesker sett klippet.

- Måtte bytte batteriet

Bilen, som var en modifisert 2013 Model S, hadde gått uten problemer i over 1500 kilometer, sier Katainen selv i videoen.

Men så skal problemene ha begynt:

- Feilkodene begynte å slå inn, så jeg bestilte en tauebil for å ta den til verkstedet. Bilen var på Teslas verksted i omtrent en måned, og til slutt fikk jeg beskjed om at de ikke kunne gjøre noe for meg - den eneste muligheten var å bytte hele battericella, sier han.

Det ville kostet minst 200 000 kroner, og Katainen måtte dessuten søkt om godkjenning fra Tesla i etterkant.

For, som Business Insider rapporterer, må Tesla også godkjenne arbeidet, noe som betyr at det ikke kan gjøres av et tredjepartsverksted som kanskje ville krevd mindre betalt for arbeidet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer