Fikk skyhøy Tesla-regning:

Ville ikke betale - sprengte Teslaen

En Tesla-eier tok saken i egne hender da han fikk en verkstedregning på 200 000 kroner.

TESLA: Finske Tuomas Katainen eide en Tesla Model S. Men da han fikk en verkstedregning på 200 000 kroner, fikk han nok og rigget i stedet bilen med 30 kilo dynamitt. Illustrasjonsfoto: Manuel Romano / NurPhoto / Shutterstock / NTB
TESLA: Finske Tuomas Katainen eide en Tesla Model S. Men da han fikk en verkstedregning på 200 000 kroner, fikk han nok og rigget i stedet bilen med 30 kilo dynamitt. Illustrasjonsfoto: Manuel Romano / NurPhoto / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En Tesla Model S-eier skal ha fått en verkstedregning på 200 000 kroner. Den nektet han å betale, og i stedet rigget han bilen med 30 kilo dynamitt, skriver The Independent.

Den «stolte» eier, finske Tuomas Katainen, tok dermed saken i egne hender, og bestemte seg for å filme den voldsomme aksjonen.

Han la ut videoen på YouTube den 17. desember, og siden da har over fem millioner mennesker sett klippet.

- Måtte bytte batteriet

Bilen, som var en modifisert 2013 Model S, hadde gått uten problemer i over 1500 kilometer, sier Katainen selv i videoen.

Men så skal problemene ha begynt:

- Feilkodene begynte å slå inn, så jeg bestilte en tauebil for å ta den til verkstedet. Bilen var på Teslas verksted i omtrent en måned, og til slutt fikk jeg beskjed om at de ikke kunne gjøre noe for meg - den eneste muligheten var å bytte hele battericella, sier han.

Det ville kostet minst 200 000 kroner, og Katainen måtte dessuten søkt om godkjenning fra Tesla i etterkant.

For, som Business Insider rapporterer, må Tesla også godkjenne arbeidet, noe som betyr at det ikke kan gjøres av et tredjepartsverksted som kanskje ville krevd mindre betalt for arbeidet.

- Sprenger til fillebiter

Katainen nektet å bruke en så stor pengesum, og dermed var bilen så å si dødsdømt. Han tilkalte sine favoritt-youtubere for å komme og utslette den ødelagte Teslaen.

- Jeg sa til verkstedet at nå kommer jeg og henter Teslaen. Nå skal jeg sprenge hele bilen til fillebiter, sier Katainen i videoen.

TYVERI: Her tar biltyvene i bruk frekke metoder for å stjele en Tesla på Jaren. Video: Privat. Reporter: Julie Tran Vis mer

Katainen forteller at han fikk tilbake bilen, og gikk til verks med å planlegge sprengningsoppdraget sammen med resten av gjengen.

30 kilo dynamitt

I videoen kan man se at teamet forbereder seg grundig til sprengningen, og fester svære pølser med dynamitt på den kostbare bilen.

Faktisk rigger teamet opp bilen med hele 30 kilo dynamitt, alt på én side av bilen slik at de vet hvilken retning eksplosjonen vil gå.

Det er Katainen selv som får æren av å trykke på utløserknappen.

BUSTED: En elsparkesykkel-tyv i Kongsvinger ble arrestert etter å ha blitt avslørt av et Tesla-kamera! Video: Privat Vis mer

Etter en kjapp nedtelling kan man se det lyser opp fra en oransje ildkule i steinbruddet der Teslaen står … sto.

For idet eksplosjonen går av, sprenges det Tesla-deler i alle retninger.

- Nå er den borte, slås det fast i videoen, til jubelrop fra tilskuerne.

Selv om standardgarantien på Model S varer i åtte år, kan den bli ugyldiggjort dersom et verksted, som ikke er godkjent av Tesla, åpner batteriet eller utfører service på det, opplyser The Independent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer