- Ville ikke bruke kanonen til noe kriminelt

Mandalitten som ble arrestert med en panservernkanon i garasjen innrømmer nå at våpeninteressen tok litt overhånd. - Men jeg har aldri hatt kontakt med kriminelle, unnskylder han seg med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var etter en aldri så liten prøveavfyring av en panservernkanon at politiet kom på sporet av den våpenglade mandalitten. Etter en gjennomsøking av huset fant politiet flere ulovlige våpen, blant annet tre mitraljøser. På flere av våpnene var plomberingen boret opp.

- Jeg har stor interesse for våpen, og skal gladelig innrømme at det nok er blitt for mye av det gode. Men jeg har aldri hatt kontakt med kriminelle, og våpnene var ikke tenkt brukt i noen kriminell sammenheng, sier tredveåringen til Fædrelandsvennen.

Det var forrige fredag at politiet slo til mot mannen. Han har nå sittet seks dager i avhør hos politiet, før han ble løslatt fra varetekt i går. Han ønsker ikke å gi offentligheten detaljer om hvordan han har greid å bygge opp en samling med tunge våpen, men hevder det er svært lett å få tak i slike saken i Norge.

- Nja, litt her og litt der, svarer han 30-åringen svevende til Fædrelandsvennen. Han hevder at det er svært lett å få tak i slike saker om man vil i Norge.

Han innrømmer dog at våpensamling, som startet meget uskyldig med noen få pistoler, etterhvert tok litt overhånd.

- Ja, det er blitt litt mye, innrømmer han.

Samlingen er nå overlevert Evjemoen. Den våpenglade tredveåringen regner med at saken får et rettslig etterspill, og er usikker på hva som vil skje med våpenhobbyen.

- Tror jeg heller vil samle på amerikanske biler.