- Ville ikke drepe

Riksadvokaten mener 23-åringen fra Froland som 21. desember i fjor drepte biltyven Ronny Halvorsen ikke har gjort seg skyldig i forsettlig drap. - 23-åringen hadde ingen drapshensikt, mener riksadvokaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Derimot er 23-åringen satt under tiltale for uaktsomt drap, begått under særdeles skjerpende omstendigheter.

Hans far har også vært siktet for forsettlig drap, men riksadvokaten har instruert statsadvokat-embetet i Agder om at saken mot faren skal henlegges som intet straffbart forhold.

Storvilt-våpen

Det var i grålysningen søndag 21. desember i fjor at familien på Reiersøl i Froland våknet av at noen startet deres Mitsubishi Pajero som sto parkert ute i tunet. Faren tok med seg et haglgevær og løp ut. Sønnen fulgte etter med ei storviltrifle med kikkertsikte. På 140 meters hold fyrte han av tre skudd mot Ronny Halvorsen som prøvde å flykte i den stjålne bilen.

Ett av skuddene traff ham i overkroppen. Han kjørte bilen videre over to jorder før han segnet om og døde.

- Ikke skyldig

Politiet innstilte på tiltale om forsettlig drap for både far og sønn. Men riksadvokaten mener det ikke er mulig å bevise annet enn at sønnen begikk uaktsomt drap.

Advokat Sigurd Klomsæt sier at hans klient er svært lettet over å bli trodd på at han ikke hadde til hensikt å drepe biltyven.

- Han hevder seg fortsatt uskyldig og vil påstå seg frifunnet under hovedforhandlingen, sier Klomsæt. «Du skulle muligens kommet i fengsel for ditt biltyveri. Det skulle ikke brakt deg i en kiste»