Ville ikke flytte - fikk gratis husleie i fire år

Christen Sveaas var så fornøyd at gårdeier måtte grave dypt for å få viljen sin.

GOD FORHANDLER: Christen Sveaas ville ikke flytte, og kom godt ut av det. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
GOD FORHANDLER: Christen Sveaas ville ikke flytte, og kom godt ut av det. Foto: Håkon Eikesdal / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Finansmannen Christen Sveaas og hans Kistefos trivdes med sine 1.000 kvadratmeter i Terminalbygget på Aker Brygge som de var, og skal ha fått 20 millioner kroner for å flytte mens Stranden 1 pusses opp, skriver Finansavisen i dag.

Til gjengjeld kan gårdeier, Norwegian Property, skryte av norsk leieprisrekord: 5.000 kroner per kvadratmeter. For når Kistefos flytter tilbake i 2015 går husleien også opp.

Markedsaktører bekrefter overfor avisen at markedet har reagert på denne summen, og én mener "noe må ligge imellom som markedet ikke er informert om".

- Sveaas går ikke av veien for en god forhandling. Her satt han på svært gode kort — en bindende leiekontrakt som gjorde det praktisk talt umulig å kaste ham ut — så hvorfor skulle han gå med på å betale en så høy leie? sier en til avisen.

Sveaas fikk ifølge avisen også gjennomslag for kravet om like gode erstatningslokaler frem til innflyttingen i 2015 - hos Pecunia i Dronning Mauds gate 1 i Vika, der Stein Erik Hagens Canica satt før flyttingen til Vinderen.

En annen kilde "nær sakens kjerne" forteller til Finansavisen at Norwegian Property dekker leieutgiftene for Kistefos der.

Kistefoss hadde ingen kommentar.