Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ville ikke hjelpe Frp - ble fjernet fra stillingen

Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen skal ha ønsket mer «partipolitisk bistand» fra departmentets kommunikasjonssjef, ifølge Dagens Næringsliv.

FJERNET KOMMUNIKASJONSSJEF: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen skal ha ønsket at kommunikasjonssjef Anne Marie Storli ytet mer «partipolitisk bistand». Nå jobber hun i Vegdirektoratet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FJERNET KOMMUNIKASJONSSJEF: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen skal ha ønsket at kommunikasjonssjef Anne Marie Storli ytet mer «partipolitisk bistand». Nå jobber hun i Vegdirektoratet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen ønsket at departementets kommunikasjonssjef Anne Marie Storli skulle yte mer «partipolitisk bistand» til Frp. Hun nektet og ble bedt om å gå, skriver Dagens Næringsliv.

Det var i midten av september at ekspedisjonssjef og leder for Samferdselsdepartementets kommunikasjonsavdeling, Anne Marie Storli, ble informert om at statsråden ikke var fornøyd med avdelingens leveranser og at hun var uønsket som sjef. 

DN har fått tilgang til et notat utarbeidet av Storlis advokat, Vidar Raugland. Der går det fram at Storli ba om en begrunnelse for at statsråden ikke ønsket henne der.  

Eksemplene som ble trukket fram var at Storli mente det ville være feil av departementet å kontakte ordførere og Frp-lag for å planlegge arrangementer i forbindelse med Solvik-Olsens E6-tur ifjor sommer, ifølge DN.

Samferdselsministeren skal også flere ganger ønsket at kommunikasjonsavdelingen skulle inkludere kritikk av den rødgrønne regjeringen i pressemeldinger. Han ønsker ikke å kommentere saken overfor DN.

Solvik-Olsen er ikke den eneste Frp-politikeren som får kritikk for sitt kommunikasjonsarbeid.

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen fikk mye oppmerksomhet da han lanserte filmen «Trygghet i hverdagen»

Generalsekretær i Redaktørforeningen, Arne Jensen, mente filmen bar preg av å være en propagandafilm.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media