«VOLDTEKTS-PROBLEM:»  Dette svaret fikk den indiske studenten ved universitetet i Leipzig i Tyskland da han søkte på en praktikant-stilling.
«VOLDTEKTS-PROBLEM:» Dette svaret fikk den indiske studenten ved universitetet i Leipzig i Tyskland da han søkte på en praktikant-stilling.Vis mer

Ville ikke hyre studenten på grunn av Indias «voldtekts-problem»

Nå beklager den tyske professoren overfor den indiske mannlige studenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Kjære Sir, beklageligvis gir jeg ikke praktikant-stillinger til mannlige indiske studenter».

Slik begynner den tyske professorens svar til den indiske studenten som søkte en praktikant-stilling i et laboratorium ved Leipzig-universitetet i Tyskland i forrige uke.

I neste setning begrunner professoren avslaget med Indias «voldtekts-problem» og at voldtektskulturen i India var noe hun «ikke kunne støtte» fordi hun hadde mange kvinnelige studenter.

Publiserte skjermdumper Da den mannlige indiske studenten sendte mail tilbake og spurte om ikke den kvinnelige professoren var litt i overkant generaliserende, fikk han svar tilbake at jo, det var hun, men at «det er utrolig at det indiske samfunnet ikke er i stand til å løse problemet».

Skjermdumper av mail-korrespondansen ble publisert på nettstedet Quora og vakte raskt oppsikt verden over, skriver britiske The Independent. Nå har professoren beklaget.

- Tatt ut av sammenheng - Jeg beklager hvis jeg forårsaket noen misforståelser, men e-posten er tatt ut av sammenheng, sa professoren til indiske medier da de tok kontakt med henne, ifølge Indedependent.

universitets nettsider beklager professoren også seg i en pressmelding, og sier hun gjorde en feil.

Der hevder også professoren at grunnen til at hun sa nei til den mannlige indiske studenten var at alle praksisplassene var blitt fylt. I pressemeldingen heter det også at da den indiske studenten ikke ville godta et nei, og at de videre i mail-korrespondansen kom inn på voldtekt i India som et tema.

Fikk kritikk av ambassadøren Før hun han rakk å uttale seg i indiske medier, fikk hun imidlertid kritikk fra offisielt tysk hold.
 
Michael Steiner, Tysklands ambassadør til Inda, skrev ifølge den britiske avisa et brev til professoren der Steiner kritiserer henne for hennes «forenklende» og «diskriminerende generaliseringer».

«La det være klart fra start at jeg protesterer sterkt mot dine handlinger», skriver ambassadøren før han kaller professorens språkbruk for støtende.

 GENERALISERENDE:  Professoren var enig i at hun var generaliserende, men lot ikke det endre hennes stilling.
GENERALISERENDE: Professoren var enig i at hun var generaliserende, men lot ikke det endre hennes stilling. Vis mer