- Ville ikke kastes til hundene

Drapssiktet 26-åring følte seg truet og tok med kniv til møte med offeret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I ettermiddag har den drapssiktede 26-åringen sittet i et tre timers langt avhør hos politiet i Oslo. Han er siktet for å ha drept sin 28 år gamle barndomsvenn med kniv. Drapet skjedde på Romsås i går ettermiddag.

Smalt etter sekunderI avhøret har siktede forklart at han følte seg truet. - Det tok bare sekunder før det smalt. Det er på det rene at han ble lurt opp i en felle. Han skulle møte avdøde, men klienten min skjønte at det var noe som ikke stemte, sier 26-åringens forsvarer Benedict de Vibe til Dagbladet.no.

Derfor gikk 26-åringen hjem og hentet en kniv han tok med seg til møtet med den drepte 28-åringen. Deretter møtte han avdøde som hadde med seg seks andre personer.- Han tenkte at de måtte møtes men at han her ville sørge for å ikke bli kastet til hundene, sier forsvareren.

Siktede har i avhøret forklart at alt skjedde svært fort da han møtte avdøde og de andre.- Det var et par slag og så tok han fram kniven.

Massiv jakt på gjerningsmannenPolitiet hadde identiteten til den antatte gjerningsmannen kort tid etter den første meldingen om knivstikkingen kom inn søndag klokka 14.49. De satte i gang en massiv jakt på den siktede med blant annet helikopter, hundepatruljer og bevæpnede mannskaper på Romsås og en rekke andre adresser i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer