Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ville ikke reddes fra dødsbrann

36-åringen låste døra, moren på 73 omkom. Nå er han siktet i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I gårsdagens storbrann i Åneby i Nittedal kommune, der flere rekkehusleiligheter brant, omkom en 73 år gammel kvinne. Sønnen på 36 ble reddet ut av det brennende huset, men bare så vidt; han hadde låst døra, slik at naboene til slutt måtte bryte seg inn og hale ham ut. Da var det for seint å redde moren, som brant inne i overetasjen.

Sønnen siktet

Nå er sønnen siktet i saken.

- 36-åringen som bodde i huset, er siktet for ikke å ha gjort det han kunne for å begrense skadeomfanget, sier overbetjent Bjørn Bratteng ved Nittedal lensmannskontor til Dagbladet.no.

- Har dere mistanke om at han tente på brannen?

- Han er foreløpig ikke siktet for det, sier Bratteng, som opplyser at mannen nå ligger på Akershus universitetssykehus, og at han ikke er i stand til å bli avhørt ennå.

Kjenning av politiet

- Han er en kjenning av politiet, men jeg ønsker ikke å kommentere hvilke forhold han er straffet for tidligere, sier overbetjenten, som opplyser at den tekniske etterforskningen fortsetter på brannstedet.

UTBRENT: Leiligheten der den omkomne kvinnen og sønnen bodde, er totalskadd. Naboleilighetene har fått til dels store skader. Foto: SCANPIX
UTBRENT: Leiligheten der den omkomne kvinnen og sønnen bodde, er totalskadd. Naboleilighetene har fått til dels store skader. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi har grunn til å tro at brannen startet i andre etasje, sier Bratteng.

Den 73-årige omkomne kvinnen ble funnet av røykdykkere i andre etasje.

- Ubekreftede meldinger går ut på at 36-åringen skrudde av dørhåndtaket, slik at moren ikke kom seg ut. Kan du bekrefte dette?

- Jeg kjennere til disse opplysningene, men kan ikke kommentere dem nå, sier overbetjent Bratteng, som forteller at moren ennå ikke formelt er identifisert, men at dette vil bli klart etter obduksjonen i morgen.

- Ville ikke ut

- Jeg tror vi var fem personer som gjorde hva vi kunne for å redde dem, sier en 23-årig nabo til Romerikes Blad.

Naboene prøvde først å bryte seg inn i huset via inngangsdøra, noe som viste seg umulig. Etter hvert oppdaget de sønnen i huset.

- Han kom ned da det ble mye røyk i andre etasje, men ville helt tydelig ikke ut. Han var beruset, forteller naboen.

Etter hvert flyttet 36-åringen seg til et soverom i første etasje.- Vi prøvde å knuse vinduet, men klarte det ikke. Da fant vi ei slags stang og klare å åpne vinduet med den. Vi tok tak i ham og fikk dratt ham ut, forteller 23-åringen til lokalavisa. Også hunden ble reddet.

Politiet tilkalt flere ganger

- Jeg er glad vi klarte å redde hunden og mannen. Dessverre klarte vi ikke å få moren ut. Det var for varmt, og verandaen begynte å rase ned der vi sto, sier mannen, som har bodd i rekkehuset i elleve år og hele tida vært nabo med den omkomne kvinnen.

- Jeg kjente henne ikke godt, men vi hilste. Jeg vet at sønnen har hatt problemer. Noen ganger har politiet kommet, sier naboen.

Andre naboer bekrefter at politiet har rykket ut til moren og sønnen flere ganger, men det skal ikke ha vært et voldelig forhold mellom dem.

Vaktleder Jan Jakobsen ved 110-sentralen i Nedre Romerike brann- og redningsvesen opplyser til Dagbladet.no at moren og sønnens leilighet er helt utbrent, og at naboleilighetene har fått til dels store skader inn- og utvendig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media