Robert Mueller:

Ville ikke renvaske Trump

Spesialetterforsker Robert Mueller brøt onsdag tausheten om Russland-etterforskningen.

MUELLER: Spesialetterforsker Robert Mueller gav sin første offentlige uttalelse på to år om Russland-granskningen. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Spesialetterforsker Robert Mueller holdt klokka 17 norsk tid sin første offentlige uttalelse om Russland-granskingen på to år.

I nærmere to år etterforsket Robert Mueller Russlands forsøk på å påvirke presidentvalget, om Donald Trump eller hans medarbeidere samarbeidet med Russland og om Trump har hindret etterforskningens gang.

- For to år siden ble jeg bedt om å etterforske presidentvalget i 2016. Jeg har ikke uttalt meg offentlig før nå. Etterforskningen er nå ferdig, sier begynte Mueller, og fortsatte:

- En spesialetterforsker og dens etterforskning er underlagt Justisdepartementet, og med det underlagt departmentets retningslinjer. Det å tiltale presidenten for en forbrytelse var derfor ikke et valg vi kunne ta.

- Vi ville ha sagt det

Likevel sa han at det ikke betyr at etterforskningen frikjenner presidenten fr a å ha begått lovbrudd.

- Hvis vi hadde vært sikre på at presidenten ikke hadde brutt loven, ville vi ha sagt det. Vi kom derimot ikke til en konklusjon om hvorvidt presidenten begikk et lovbrudd.

- En president kan ikke bli tiltalt for et føderalt lovbrudd så lenge han er sittende. Det er grunnlovsstridig. Selv om tiltalen er skjult for offentligheten, er det forbudt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer