-  Ville ikke se far

De siste åra hadde Kristian Langaas (14) lite kontakt med faren, Geir Kaldahl (38).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Vi vet at det var begrenset kontakt mellom faren og sønnen. En stund var det stor avstand mellom dem også, sier påtaleleder ved Vestfold politidistrikt, Ole Bjørn Sakrisvold til Dagbladet.

Politiet har ikke funnet noen formell grunn til at det var lite kontakt mellom far og sønn de siste åra. Moren hadde ikke foreldreretten til gutten alene, og det forelå ikke noe besøksforbud.

Politiet har avhørt moren og stefaren til Kristian, som begge ligger skadd ved sykehuset i Tønsberg. I følge Ole Bjørn Sakrisvold skal den manglende kontakten mellom far og sønn ha vært etter guttens eget ønske.

Frustrert

-  Etter det vi har hørt, var det guttens eget ønske. Det er vel ofte sånn at 14-åringer helst vil være sammen med venner og kjente, sier Sakrisvold.

De siste dagers vitneavhør skal ha brakt politiet noe nærmere et mulig motiv for drapene. Dagbladet har snakket med flere som har hørt Geir Kaldahl gi uttrykk for frustrasjon over at han ikke fikk se sønnen.

Ifølge folkeregisteret bodde Kristian Langaas (14) og moren i huset i Innlaget B4 i Sandefjord sammen med Geir Kaldahl i 1994. Der ble de imidlertid bare boende i to uker. Etter to uker flyttet de til Trondheim. Etter det har de meldt flytting ti ganger.

Sprikende inntrykk

SPRIKENDE INNTRYKK: Personer avhørt om den avdøde drapsmannen Geir Kaldahl gir et svært sprikende inntrykk. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
SPRIKENDE INNTRYKK: Personer avhørt om den avdøde drapsmannen Geir Kaldahl gir et svært sprikende inntrykk. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer

Dagbladet meldte i går at drapsmannen hadde flere voldsepisoder bak seg før han lørdag drepte sin far, kjæreste og sønn. Politiet opplyste i går at vitneforklaringer har bekreftet flere av disse historiene.

-  Vi venter på tilbakemelding fra Kripos i forhold til de episodene som har kommet fram i media og i vitneavhør. Foreløpig har vi ikke fått noen tilbakemelding, sier Sakrisvold.

Han sier at de 20-30 personene som til nå er avhørt i saken gir et svært sprikende inntrykk av drapsmannen. Politiet er ikke kjent med at 38-åringen skal ha hatt en forhistorie i psykiatrien.

Flere av kildene Dagbladet har snakket med, har beskrevet at drapsmannen kunne bli voldelig og uberegnelig når han hadde drukket.

-  Det synes som om han var alkoholpåvirket, men dette får vi ingen endelig bekreftelse på før obduksjonsrapporten er klar, sier Sakrisvold.

-  Drakk sprit

Han forteller at flere vitner hevder å ha sett Kaldahl drikke av en spritflaske inne på bensinstasjonen der han også avfyrte skudd. Politiet har funnet en spritflaske ved siden av liket til drapsmannen på jordet der han skjøt seg selv.

-  Det luktet alkohol av flaska, men jeg avventer som sagt den endelige obduksjonsrapporten før vi konkluderer, sier Sakrisvold.

En foreløpig obduksjonsrapport er ventet å foreligge i dag. Denne vil forhåpentlig også bringe klarhet i dødsårsaken til drapsmannens far, Gunnar Kaldahl (79), og samboeren Tone Kristin Ueland (45), som ble drept i huset utenfor Sandefjord.

-  De ble ikke skutt. Utover det ønsker jeg ikke å foregripe obduksjonsrapporten, sier Sakrisvold.

Politiet framholdt i går at de ikke foreligger noen voldsdommer på Geir Kaldahl.

-  Vi har registrert en trafikksak og en episode i Stavern. Ellers ingenting, sier Sakrisvold.

Han ønsker ikke å kommentere eventuelle henlagte anmeldelser mot mannen.