Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ambulansekapringen:

- Ville ikke skade andre

Den siktede mannens forsvarer forteller til pressen at 32-åringen beklager situasjonen sterkt.

FORSVARER: - Det var en en flukt fra politi som dessverre fikk et alvorlig og dramatisk utfall, sa hans advokat Øyvind Bergøy Pedersen til pressen utenfor politihuset på Grønland i Oslo. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

I går ble en 32 år gammel mann pågrepet etter at han kapret en ambulanse og rettet et våpen mot politiet i Oslo. Han er siktet for drapsforsøk.

- Det var en en flukt fra politi som dessverre fikk et alvorlig og dramatisk utfall, sa hans advokat Øyvind Bergøy Pedersen til pressen utenfor politihuset på Grønland i Oslo.

Et sju måneder gammelt tvillingpar ble lettere skadet i forbindelse med ambulansekapringen. Det samme ble et eldre ektepar.

- Han beklager situasjonen sterkt, sier advokaten.

PÅGRIPELSE: - 32-åringen ville ikke bli pågrepet, forklarer hans advokat Øyvind Bergøy Pedersen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PÅGRIPELSE: - 32-åringen ville ikke bli pågrepet, forklarer hans advokat Øyvind Bergøy Pedersen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Ville unngå pågripelse

Bergøy Pedersen sier at 32-åringen hadde som hensikt å unngå å bli pågrepet, og tok derfor ambulansen for å flykte.

- Han tok ambulansen og for å komme seg vekk fra en situasjon hvor han skjønte at han ville bli pågrepet, sier han.

Advokaten møtte pressen like før klokka 14.30, etter at hans klient hadde vært i et kort avhør onsdag.

- Han har avgitt sin forklaring i dag om de relevante omstendighetene som han ønsket å få frem, sier Bergøy Pedersen.

AVHØRES: Den 25-årige kvinnen som er siktet etter gårsdagens hendelser der kapring av en ambulanse inngikk, skal etter planen avhøres i formiddag. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Ville ikke skade andre

Den siktede mannen skal ikke ha tatt formell stilling til siktelsen

- Nå er vi i et stadie hvor vi ikke har innsyn i noen ting. Jeg vet ikke hva han er formelt siktet for, og grunnlaget for siktelsen, sier Bergøy Pedersen.

- Siktede har ikke formelt blitt forbeholdt siktelsen, men er tydelig på at han ikke har hatt hensikt om å skade andre, sier han til VG.

Politiet mener at 32-åringen forsøkte å kjøre på fotgjengere med vilje.

- Nå er det ikke uvanlig at politiet og en som er siktet har annen oppfatning av hva som er saken kjerne, nemlig hans forsett. Det har vi ikke brukt mye tid på å diskutere. Jeg har lyttet til hva han har å si og sørget for at han får formidlet hva han har gjort og tenkt til politiet i dette helt korte og innledende avhøret, sier Bergøy Pedersen.

FLYKTER: Slik var de dramatiske minuttene da en 32 år gammel mann dro på en «gal manns ferd» i en kapret ambulanse. Video: Dagbladet / Per Aanstad Vis mer

Uladd hagle

Politiet tok i beslag to våpen: En hagle og en Uzi maskinpistol. Ifølge forsvareren utgjorde ikke disse noen fare. Narkotikaen som ble funnet i ambulansen mannen kapret, var ikke et tema under dette avhøret.

- Han var ikke tungt bevæpnet. Han hadde en uladd hagle og en replika. En hagle, selvsagt er det dramatikk i det, men det våpenet utgjorde aldri noen reell fare, forsikrer forsvareren.

Han ville ikke si hva som ledet fram til ulykken som var i forkant av ambulansekapringen, men bekrefter at det var den 32 år gamle mannen som kjørte bilen. En kvinne forlot ulykkesstedet til fots, og ble pågrepet noen timer senere.

- Politiet har ganske tydelig gitt uttrykk for at de ønsker å varetektsfengsle ham. Selv om det ikke er et ønske fra siktede, så skjønner han jo at han vil bli varetektsfengslet, sier Bergøy Pedersen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media