MILLIONKAMP: Budgiverne måtte legge på langt flere nuller enn vanlig er for å være med i kampen om tilslaget på denne leiligheten i annen etasje i Anton Schjøths gate 16 i Oslo. Foto: Nordvik & partners
MILLIONKAMP: Budgiverne måtte legge på langt flere nuller enn vanlig er for å være med i kampen om tilslaget på denne leiligheten i annen etasje i Anton Schjøths gate 16 i Oslo. Foto: Nordvik & partnersVis mer

Ville ikke tape budrunden - leiligheten gikk 3,4 mill. over takst

Derfor smiler eieren hele veien til banken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Denne leiligheten på Oslo vest ble nylig lagt ut for salg med en prisantydning på 8 490 000 kroner. Men 138 kvadratmeter nær Bolteløkka viste seg langt mer verdifullt enn som så.

60 dukket opp på visning. Seks av dem ville mer enn gjerne kjøpe. Det hele var ikke over før den nye eieren fikk tilslaget 3,4 millioner kroner over takst, skriver HegnarOnline.

- Dette tilhører ikke normalen. Det er et salg utenom det vanlige, sier partner Terje Tinholt i Nordvik & partners. 

Demper forventningene Tinholt sto selv som en av to meklere. Han hevder at han ikke er overrasket over utfallet, til tross for spriket mellom takst og salgssum.

- Det er en spesiell adresse, med en spesiell beliggenhet og utviklingsmuligheter. Det var folk som hadde ventet kjempelenge på at noe kom for salg her, sier Tinholt til Dagbladet.

Nå føler han det er nødvendig å dempe forventningene i nabolaget.

- Det er ikke slik priser man kan forvente å få. Folk som er er villige til å betale så mye, er et en selektiv gruppe. De vet hva de vil ha, sier Tinholt.

Varsler klasseskille Han advarer nå mot et økende klasseskille på eiendomsmarkedet.

- Det er i ferd med å utvikle seg et økende klasseskille. Dessverre har vi en feilslått boligpolitikk som ikke evner å rette opp det skillet, men som heller bidrar til å forsterke det, sier Tinholt.

Det han ser er at kjøpere med solid økonomi kjøper eiendommer som stiger massivt i verdi. De med penger, får altså økt verdien gjennom eiendommer de er i stand til å kjøpe - og forsterker ifølge mekleren sin rikdom.

- I den andre enden av skalaen har du unge boligkjøpere som ikke får bli med, eller som ikke en gang kommer inn på markedet, sier Tinholt.

- Forblir boligtapere Han viser til to forhold. Det ene er kjøpere som ikke får lån av bankene på grunn av de nye kravene til egenkapital.

- Det andre er kjøpere som ser hvor lite de får for pengene, og heller velger å forbli på utleiemarkedet, sier han.

- Prisene presses i været på gode objekter, mens de dårlige objektene ikke får den samme verdiøkningen. Her er klasseskillet på god vei, sier Tinholt.

«Det norske slott» 11,85 millioner kroner for en av tre leiligheter i Anton Schøths gate 16 mener han er et eksempel på dette.

- Ingenting vokser inn i himmelen, og det kan komme en korreksjon i markedet. Men jeg er helt klar på at de beste objektene på Oslo vest snart vil bli omsatt for over 100 000 kroner pr kvadratmeter, sier han.

- Hvorfor er vi villige til å betale slike priser?

- Fordi nordmenn ser hjemmet som sitt slott. Vi kutter heller ned på forbruket enn å bo litt halvkjipt, sier Tinholt. 

VENTET LENGE: Ifølge mekleren hadde flere potensielle kjøpere ventet lenge på at en leilighet i dette strøket skulle komme på markedet. Foto: Nordvik & partners
VENTET LENGE: Ifølge mekleren hadde flere potensielle kjøpere ventet lenge på at en leilighet i dette strøket skulle komme på markedet. Foto: Nordvik & partners Vis mer