Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ville imponere Hells Angels

Arrestert 27-åring var hjernen bak kidnappingen, hevder en kompis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 27-åringen pekes ut av kompisen som hovedmannen bak kidnappingen av Siba-arvingen Fabian Bengtsson.

Mannen, som sitter arrestert i Wien, skal ha kjent Bengtsson godt og det var også han som som sto for løsesumsforhandlingene med Fabians far, Bengt Bengtsson, hevder kompisen overfor den svenske avisen Aftobladet.

- Gjøre noe stort

Det er en av 27-åringens venner fra den kriminelle underverdenen som snakker med avisen. De to gikk på skole sammen. Kompisen forteller at 27-åringen i tenårene elsket våpen og oppsøkte kriminelle miljøer.

Ifølge Expressen tror politiet at det var en mafialignende organisasjon med tilknytning til det tidligere Jugoslavia som sto bak kidnappingen av Bengtsson, som ble holdt fanget fra 17. januar til 3. februar.

Og det var 27-åringen som skal ha lagt planene for kidnappingen. En gang skal han ha sagt på fest:

- Jeg ville gjøre noe stort som involverer mye penger, hevder kompisen.

Slik skal planen om å kidnappe en rik person ha startet. Løsesummen var også nødvendig for 27-åringen som var i pengetrøbbel på grunn av gjeld. I tillegg ville kidnappingen potensielt imponere heltene i Hells Angeles.

- Hans store drøm var å bli prøvemedlem i Hells Angels.

- Motivet var penger

En annen svensk avis, Expressen, har vært i Kroatia og pratet med en av de andre arrestertes mammma. 43-åringen har tilstått kidnappingen.

Han ble pågrepet i leiligheten der Bengtsson ble holdt fanget. Expressen skriver at mannen i politiavhør hevder han var gjerningsmannen og ikke en medhjelper.

I Kroatia fortviler hans 72 år gamle mor.

- Han var så snill som liten. Han ville aldri tatt noe som ikke var hans. Han må ha blitt hjernevasket, sier hun til Expressen.

Hun hevder at sønnen traff en dame for noen år siden, og at hun skal gjort ham gal.

43-åringen selv hevder ifølge avisa at han slapp løs Bengtsson fordi han syntes synd på ham. Motivet bak kidnappingen skal vært penger.

KIDNAPPET:</B> Fabian Bengtsson ble kidnappet i januar.
<B>FUNNET:</B> På denne benken ble den kidnappede Fabian Bengtsson funnet.