Ville inn til kvinne - falt rett i døden

Politiet tror det var en ulykke at en 25 år gammel mann falt i døden i en bakgård i Farsund natt til i går. Han ville inn til en kvinne i tredje etasje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FARSUND (Dagbladet): Etterforskningen av det mistenkelige dødsfallet ble trappet betydelig ned i går kveld. Kvinnen skal ha forklart til politiet at hun utpå natta våknet av lyder på utsida, men at hun ikke forsto det hadde sammenheng med at 25-åringen prøvde å ta seg inn til henne.

Falt seks meter

Leiligheten ligger i nabohuset til utestedet Torvstuene og Jochums Pub. Ulykken skjedde trolig da 25-åringen falt rundt seks meter fra ei gangbru som fører fra gateplan og ut til inngangen til leiligheten i tredje etasje. Han døde etter alt å dømme momentant i sammenstøtet med asfalten.

Det foreligger ingen opplysninger om at mannen og kvinnen som bor i leiligheten har hatt noe forhold til hverandre utover å være bekjente.

Politioverbetjent Magne Storaker sier at de tekniske og taktiske undersøkelsene ikke gir grunn til å tro at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet.

En beboer i nabohuset ringte politiets nødnummer klokka 08.52, og fortalte at det lå en person i en blodpøl i bakgården. Det ble slått full drapsalarm fordi den døde var ille tilredt. Utover dagen i går ble det klart at dødsfallet skyldtes en ulykke.

En rekke vitner ble avhørt. Ved 19-tida reiste etterforskerne hjem i forvisning om at det ikke ligger noe kriminelt bak dødsfallet.

- Vi skal de nærmeste dagene fortsette arbeidet med å sette sammen de taktiske og tekniske bitene i saken. Den omkomne vil i morgen bli obdusert ved Rettsmedisinsk institutt i Oslo, opplyser Storaker.

Bodde hos far

25-åringen bodde hos sin far i et byggefelt på tettstedet Vanse, en halv mil fra Farsund sentrum. Han beskrives som en rolig og grei kar som aldri havnet i bråk og som ikke hadde noe uoppgjort med noen. Ifølge venner har han vært aktiv i lokallaget av Røde Kors.

25-åringen var sjømann, og hadde kommet hjem torsdag. Fredag kveld var han med noen kamerater på vorspiel. Seinere på kvelden dro de inn til Farsund for å gå på pub.

Folk i Farsund og Vanse var i går preget av det som hadde skjedd. På Jochums pub var stemningen preget av det som hadde skjedd. Ved bordene gikk praten lavmælt. Etter det Dagbladet erfarer, var 25-åringen ofte innom Jochums Pub og de to andre utestedene i bygningen.

FALT I DØDEN: Begravelsesbyrå og politi bærer ut den omkomne 25-åringen som ble drept momentant da han falt seks meter ned i en bakgård i Farsund.