Ville kidnappe Posh Spice

Britisk politi har arrestert ni personer de mener planla å kidnappe Victoria «Posh Spice» Beckham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De arresterte har bakgrunn fra Albania og Romania, og er også mistenkt for å ha planlagt et større kunsttyveri, melder Sky News.

Planene ble avslørt etter at gruppen ble infiltrert av journalister fra tabloid-avisen «News of the World».

- Fire menn og en kvinne har blitt arrestert for planer om tyveri og om kidnapping av Victoria Beckham av betjenter fra politiet i London. Arrestasjonene skjedde på grunnlag av informasjon avisa News of the World, sa en talskvinne for Scotland Yard i går.

I natt kom det inn meldinger om at ytterligere fire personer var arrestert.

- De er syke

Victoria Beckham er i sjokk og sier hun er vettskremt.

- De er så syke. Jeg er målløs over det som skjedde i dag. Disse personene hadde alvorlige hensikter, og det har skremt livet av meg, sier hun til News of the World.

Victoria Beckham var i går ettermiddag på Old Trafford for å se ektemannen spille mot Southampton. Da kjente hun til saken, men ventet med å informere ektemannen til etter at kampen var over slik at han kunne konsentrere seg.

- Det er fryktelig å tenke på at noen ville gjøre noe slikt mot meg og mine barn. Vi har god sikkerhet rundt oss, men hvis noen virkelig vil gjøre noe slikt mot min familie, kan jeg ikke forhindre det, sier «Posh».

Avslørt av falsk sjeik

Avisas redaktør Stuart Kuttner sier at gruppen hadde rekruttert en av avisas journalister som fluktsjåfør.

Planen til kidnapperne var å bortføre popstjernen fra familiens hjem i Hertfordshire. Dette skulle skje før jul. Hvis hennes to barn var med henne når hun ble bortført skulle de også tas.

Beckham skulle bedøves med kjemisk spray og føres til et hemmelig sted. Kidnapperne planla å kreve fem millioner britiske pund (nærmere 60 millioner kroner) i løsepenger. Paret skal være gode for 30 millioner pund.

- Vi infiltrerte gjengen. De hadde våpen, og var en farlig gjeng, sier han til Sky News. Avisa fikk tips om planene for seks uker siden.

Journalisten som infiltrerte gruppen er avisens berømte «falske sjeik» Mazar Mahmood. Han kler seg gjerne opp som en sjeik, det var blant annet slik han fikk dronning Elizabeths svigerdatter Sophie Rhys-Jones til å snakke nedsettende om kongefamilien - mens båndopptageren gikk.

Ville kidnappe sønnen

Victoria Beckham er gift med Manchester United-stjernen og landslagskaptein David Beckham. Politiet avslørte i fjor kidnappingsplaner mot parets tre år gamle sønn Brooklyn. Tidligere i høst fikk paret datteren Romeo.

Ekteparet omtales som Storbritannias mest kjente par.

Victoria Beckham ble superstjerne under kallenavnet «Posh Spice» da hun var med i nå oppløste «Spice Girls». Gruppa solgte 40 millioner album og 25 millioner singler, og hadde ni topplasseringer på britiske hitlister. Hun har i år prøvd å berge sin fallende stjerne med singelen «A Mind of its Own».

VISTE IKKE: Ektemannen David Beckham fikk ikke vite om kidnappingsplanene før etter dagens kamp mot Southampton på Old Trafford.
I TRYGGHET: Britisk politi opplyser at Victoria Beckham og ektemannen David er i trygghet.