Ville kjøpe sex av 13-åring i Bergen

Jenta var skuespiller i regi av Redd Barna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det ble en litt annerledes formiddag for 14 år gamle Karoline Stemre og 13 år gamle Linn Høvik i Bergen sentrum i går. Redd barna og Vestlandske teatersenter var sammen om et gateteater som skal sette fokus på Redd Barnas arbeid for barns rettigheter, og derfor har Karoline og Linn kledd seg ut som barneprostituerte, skriver Bergens Tidende.

Like bortenfor de to skuespillerne står representanter for Redd Barna og deler ut informasjon om barneprostitusjon. Tilsynelatende reagerer ingen i Bergen på de to barna som spiller prostituerte. Så skjer det ingen hadde ventet.

To voksne menn kommer bort til Karoline og Linn og begynner å forhandle om pris på seksuelle tjenester. De to tror knapt det de opplever.

- Samtlige av de unge skuespillerne er sjokkert over alle menneskene som bare gikk rett forbi dem. Rake i ryggen uten å se på dem. Barna er rystet over at de fikk så få reaksjoner. Og da det til slutt var noen voksne som henvendte seg til dem, var det for å kjøpe sex, sier Trude Storheim i Redd Barna til avisa.