- Ville kjøre i hjel eksen

Oslo-mannen (26) skal ha satt seg i bilen, gitt full gass og forsøkt å drepe tobarnsmoren. En tilfeldig forbipasserende reddet trolig livet til den 28 år gamle kvinnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den dramatiske hendelsen skjedde på Oslos østkant tirsdag formiddag. I går ble kvinnens eks-samboer varetektsfengslet i to uker, siktet for drapsforsøk, trusler og vold mot kvinnen.

Rasende

Mannen skal ha blitt rasende da eks-samboeren ikke ville slippe ham inn til deres felles barn i kvinnens leilighet i Oslo.

Etter å ha banet seg vei inn i leiligheten, og angivelig tatt eks-samboerens husnøkler, skal han ha forsøkt å kjøre ned kvinnen utenfor hennes egen leilighet.

Den 28 år gamle kvinnen og den siktede eks-samboeren har to små barn sammen. De bodde en periode på Vestlandet, men flyttet begge til Oslo i 2002.

Paret, som begge er av utenlandsk opprinnelse, skal ha gått fra hverandre uten noen samværsordning for de to barna på to og fire år.

Tidlig tirsdag ettermiddag oppsøkte mannen eks-samboeren, ifølge ham selv for å treffe barna.

- Idet jeg låste meg inn, dukket han plutselig opp og kastet seg over meg. Han tok nøklene og dyttet meg i bakken, har kvinnen forklart til politiet. Dagbladet var i går i kontakt med kvinnen.

- Jeg er redd, og ønsker ikke å snakke om dette, sier hun.

Inne i leiligheten skal mannen ha knust eks-samboerens mobiltelefon, og slått henne flere ganger i ansiktet. De to barna, som var hjemme med en dagmamma, skal ha vært skrekkslagne vitner til at moren ble utsatt for vold.

Kvinnen fulgte så etter 26-åringen ut på gata, for å få igjen nøklene. Der skal han på nytt ha slått henne, og kjørt kneet inn i magen hennes.

Mens kvinnen satt på knærne eller sto sammenkrøket, skal mannen ha snudd bilen, og gitt gass mot eks-samboeren. En forbipasserende kvinne så hva som var i ferd med å skje, og fikk i siste øyeblikk dyttet tobarnsmoren ut av veien.

Stor fart

- Jeg så at bilen kom i stor fart mot henne. Jeg tok tak i henne, og fikk dyttet henne ut i grøfta, har vitnet forklart. Tobarnsmoren skal selv ikke ha sett at bilen var på vei rett mot henne.

- Jeg sto sammenbøyd og gråt, og hørte ikke at bilen kom, har hun sagt til politiet.

Politiet har fått flere vitneutsagn som støtter tobarnsmorens forklaring. Både dagmammaen og den forbipasserende kvinnen blir sentrale vitner dersom det blir tatt ut tiltale mot 26-åringen.

Politiet mener det er en fare for at siktede vil forsøke å påvirke vitner, og fikk medhold i to ukers varetekt for mannen.

- Jeg er fornøyd med kjennelsen, men ønsker ikke å kommentere detaljer i saken av hensyn til etterforskningen, sier politiadvokat Åsa Bech til Dagbladet.

26-åringen forsvant i bilen etter det påståtte drapsforsøket, men kom tilbake like etter. Da hadde politiet blitt tilkalt, og han ble raskt pågrepet. Tobarnsmoren ble kjørt til legevakta, men hun fikk reise hjem etter legeundersøkelsen. Mannen erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen.

ÅSTEDET: 26-åringen skal ha tvunget seg inn i kvinnens leilighet i blokka til høyre på østkanten i Oslo. Da kvinnen kom ut, skal han ha slått henne i ansiktet og kjørt kneet i magen hennes. Ifølge vitner kjørte han ned i enden av veien, snudde og forsøkte å kjøre ned kvinnen i høy fart på vei ut av boligområdet.