Ville krangler, et lik i Bahamas og en rigg ingen vet hvor ble av

Vi fulgte sporene etter norgeshistoriens største konkurs.

SOLGT PÅ AUKSJON: Thules siste store rigg, Thule Power, ble solgt på tvangsauksjon gjennom domstolen i De forente arabiske emirater 30. september i fjor. I et prosesskriv fra Thules tidligere styreleder Hans Eirik Olav til Oslo tingrett går det fram at budgivere i auksjonen skal ha reagert på prosessen. Foto: Privat
SOLGT PÅ AUKSJON: Thules siste store rigg, Thule Power, ble solgt på tvangsauksjon gjennom domstolen i De forente arabiske emirater 30. september i fjor. I et prosesskriv fra Thules tidligere styreleder Hans Eirik Olav til Oslo tingrett går det fram at budgivere i auksjonen skal ha reagert på prosessen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Riggselskapet Thule Drilling gikk dukken i 2010.

Thules siste store rigg, Thule Power, ble solgt på tvangsauksjon gjennom domstolen i De forente arabiske emirater 30. september i fjor. I et prosesskriv fra Thules tidligere styreleder Hans Eirik Olav til Borgarting lagmannsrett går det fram at budgivere skal ha reagert på prosessen. Olav sier nå at budgivere kom til ham med opplysninger om at riggen ble kjøpt av iranske interesser.

- Jeg er blitt fortalt det av en av budgiverne. Det er umulig for meg å verifisere dette. Den som burde kunne svare på dette er Norsk Tillitsmann, som har hatt ansvaret for salget av riggen, sier Hans Eirik Olav til Dagbladet.

Norsk megler Selskapet Nordic Trustee (NT) representerer långiverne av tre store obligasjonslån til Thule, og mener ledelsen i Thule skylder dem over en milliard. NT hyret inn meglerhuset Pareto for å markedsføre Thule Power før auksjonen.

- I alt presentasjonsmateriale og i alle annonser ble det spesifisert at personer eller selskaper som på noen måte brøt med OFAC-reglementet (amerikanske sanksjonsregler, i dette tilfellet mot Iran. red. anm) ikke skulle delta på auksjonen, skriver riggmegler Christian Holst Kavli i Pareto i en e-post til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer