Ville kvele 11-åring

Den 73-år gamle mannen la hendene rundt halsen på en 11-åring og prøvde å kvele ham. Mannen ville drepe ham på grunn av guttestreker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dramaet skjedde foran sjokkerte vitner på Fältöverstens köpcentrum utenfor Stockholm. I siste liten klarte to kvinner å få mannen til å slippe taket rundt guttens hals, ifølge Aftonbladet.

Mannen har erkjent at han ville drepe gutten.

- Det var uten tvil et forsøk på mord. Gutten fikk blodutredelser i øynene, luftrøret ble klemt inn og min bedømning er at gutten kunne ha dødd, sier kriminalinspektør Ewa Malmved Citypolisen til Aftonbladet.

Bakgrunnen for drapsforsøket er rene guttestreker. Gutten har sammen med venner ringt på dører og banket på vinduer i nabolaget. Deretter har de stukket av.

- 11-åringen har hatt en del guttestreker på samvittigheten. Mannen har vel mistet besinnelsen, sier Malm.

Da gutten kom løs fra mannens grep, sprang han hjem til foreldrene og fortalte hva som hadde skjedd. Da de ble med ham tilbake på kjøpesenteret etterpå, sto 73-åringen der fremdeles. Ifølge vitner prøvde den eldre mannen nok engang å angripe gutten mens han ropte at han skulle drepe ham. To vakter grep inn og holdt pensjonisten til politiet kom.

11-åringen ble senere sendt på sykehus for undersøkelse. Den 73-årige pensjonisten er i varetekt og vil bli tiltalt for mordforsøk.