Ville kvele saksbehandleren etter NAV-kutt

Da NAV kuttet i 29-åringens stønad, svarte han med raseriutbrudd og drapstrussler. Nå er stønaden lavere og 18 dager i fengsel er neste stopp.

BLE SKIKKELIG SKREMT: Den ansatte i NAV jobber i dette bygget og fryktet at den rasende klienten ville oppsøke han med det formål å kvele ham. FOTO:Erik Hattrem/Dagbladet
BLE SKIKKELIG SKREMT: Den ansatte i NAV jobber i dette bygget og fryktet at den rasende klienten ville oppsøke han med det formål å kvele ham. FOTO:Erik Hattrem/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| MOLDE (Dagbladet): Det var på seinvinteren i fjor at NAV informerte en 29 år gammel moldenser om at de hadde kuttet i stønaden han mottok.

Mannen var da ansatt i en moldebedrift og mottok veiledning på arbeidsplassen fra egen veileder. Kuttvedtaket fikk moldemannen til å miste besinnelsen og lot sinnet gå ut over vegger og inventar hos bedriften han jobbet, det skriver Romsdals Budstikke.

Verbalt truet han med å oppsøke saksbehandleren i NAV med intensjon om å kvele vedkommende. Veilederen i bedriften ble bekymret og kontaktet saksbehandleren og truslene ble politianmeldt.

29-åringen innrømmer at det kokte over, men erkjenner ikke at han har kommet med trusler. Men han utelukket derimot ikke at han kunne ha sagt noe slik i den fortvilte situasjonen han var i.

Mannen er også tidligere straffedømt for å ha fremsatt trusler mot en annen NAV-ansatt. Dette regnes som skjerpende i straffeutmålingen. Han ble dømt til ubetinget fengsel i 18 dager.