Ville låne toalettet, antastet åtte-åring i hjemmet

Politiet leter etter en ungdom som skal ha antastet ei åtte år gammel jente seksuelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haugaland og Sunnhordland politidistrikt leter etter en ungdom som skal ha gjort seg skyldig i en seksuell handling mot ei åtte år gammel jente. Gutten i 13- til 15-årsalderen skal ha angrepet eller antastet jenta hjemme mens foreldrene var borte.
- Det er meget bekymringsfullt, sier operasjonsleder Svein Roald Viksøe til Dagbladet.

Klokka sju i kveld sier han til Dagbladet at politiet foreløpig ikke har fått kontakt med folk som har sett personen jenta har beskrevet.

Ville låne toalett Viksøe forteller at jenta rett etter hendelsen ringte mora, som så ringte politiet klokka ti på fire i ettermiddag.

Politiet rykket da ut til stedet, hvor jenta fortalte at en ukjent gutt hadde ringt på døra og spurt om hun var alene hjemme.

Gutten skal ha spurt om å få låne toalettet, og deretter låst seg selv og jenta inn på toalettet hvor han ifølge meldinga som politiet sendte ut i ettermiddag ville «gjøre ting som jenta ikke ville».

- Vi har ingen grunn til å betvile historien hennes, sier Svein Roald Viksøe.

Spør naboer Viksøe forteller at politiet er i gang med etterforskning i nabolaget.
- Det vi jobber med nå, er å prøve å finne andre observasjoner av denne «kroppen» som vi har fått en beskrivelse av, sier Viksøe.
 
Jenta beskriver ham som 13-15 år, halvlangt eller kort hår, med grønn lue muligens av typen «Bendit»  og grønn inne-jakke uten hette, muligens med en tegning av banan på ryggen.
Dessuten skal han ha hatt ei tøyaktig grønn bukse og brune sko.

- Han har ei klesdrakt, bare grønne klær, som burde vise godt igjen, sier Svein Roald Viksøe.

Ber om hjelp Gutten skal ha gått da jenta sa at foreldrene nok snart kom.

Politiet er meget interessert i observasjoner av personer som kan passe til beskrivelsen, og tar i mot dette på tlf. 02800 eller 52868000.