- Ville lege vond rygg med orgasmer

En håndspålegger, eller healer, i 60-åra fra Hamar-distriktet er tiltalt for sexovergrep mot en kvinnelig pasient. Ifølge tiltalen skal mannen ha hatt samleie med kvinnen, fordi orgasmer skulle hjelpe mot kvinnens rygglidelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Håndspåleggeren er på denne bakgrunn tiltalt for å ha skaffet seg utuktig omgang ved misbruk av stilling eller ved særlig underfundig atferd, som det heter i lovteksten, straffelovens paragraf 194, med en strafferamme på fem års fengsel.

De påståtte sexovergrepene med samleier skal ha skjedd på håndspåleggerens kontor i løpet av to uker i april- mai i fjor.

Hedmarkingen er i tillegg tiltalt for å ha befølt kvinnen på kjønnsorganene - angivelig for å behandle henne for den omtalte rygglidelsen. Denne påståtte terapien skal ha pågått fra september 1998 og fram til midten av april i fjor.

Etter det Dagbladet forstår, nekter tiltalte straffskyld.

Det er ikke første gang denne håndspåleggeren er straffedømt for sine behandlingsmetoder. Første gang var i Eidsivating lagmannsrett i 1991. Den gangen ble han sexdømt for å ha benyttet såkalt underfundig atferd overfor en kvinnelig pasient. Han fikk 60 dagers betinget fengsel.

For tida soner mannen en dom på 10 måneders fengsel for sexmisbruk av to kvinnelige pasienter.

I Eidsivating lagmannsrett i fjor vinter ble han funnet skyldig i å ha hatt samleie med den ene kvinnen og ha befølt den andre.