Ville legge sin skjebne i konas hender

LILLESTRØM (Dagbladet): Per Orderud tok i går sitt livs valg, sparket sine forsvarere og ber nå retten om å få konas forsvarere. - Det var helt nødvendig for meg å gi beskjed i åpen rett om at jeg ikke ønsket å fortsette med Cato Schiøtz og Harald Stabell, sier Per til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det var et særdeles tungt valg. Presset har vært voldsomt, sier Per Orderud til Dagbladet.

Han kom i går med en av de mest dramatiske erklæringer i norsk rettshistorie.

Han kjemper for ekteskapet og kjærligheten, vel vitende om at det kan ende med at ekteparet må sone en dom på 21 år i hvert sitt fengsel. Derfor ønsket Per å sparke sine forsvarere som forsøker å splitte ekteparet.

I går demonstrerte han igjen en oppofrende kjærlighet til sin kone, og prøvde å legge sin skjebne i Veronicas - og hennes forsvareres - hender. Problemet er at han ikke får lov. Retten vil nekte forsvarerne hans å fratre saken.

Ble ikke hørt?

- Jeg er uskyldig, og jeg vet at jeg ikke beskytter noen i denne saken. På bakgrunn av det som er kommet fram i mediene de siste to ukene, vil jeg understreke at også min kone Veronica er uskyldig i denne saken.

- Jeg følte at mitt syn ikke kom fram overhodet. Jeg fikk det ikke fram gjennom mine forsvarere Schiøtz og Stabell. Av den grunn måtte jeg ta et valg og gjøre det jeg gjorde i går formiddag. Jeg har drøftet dette fortløpende med mine advokater, men uten å få aksept for mitt syn, sier Per.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer