KIDNAPPING: Kvinnen ringte politiet og sa hun ble kidnappet ved denne bussholdeplassen. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
KIDNAPPING: Kvinnen ringte politiet og sa hun ble kidnappet ved denne bussholdeplassen. Foto: Henning Lillegård/DagbladetVis mer

- Ville leve ut sex-fantasier

Kidnappingssiktet drosjesjåfør (28) forklarer handlelappen med «håndjern» og «teip» med at han planla sexlek med prostituert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||HØVIK (Dagbladet): I politiavhør har den siktede drosjesjåføren (28) forklart seg om hva han skulle med gjenstandene som sto oppført på ei handleliste politiet fant da de ransaket mannens bolig i Oslo.

— Det er helt normale husholdningsgjenstander, og han har gitt en helt plausibel forklaring på hva han skulle bruke disse gjenstandene til, sa mannens advokat Petter Sørensen til Dagbladet i går ettermiddag.

Kilder opplyser imidlertid til Dagbladet at både håndjern og tape sto på handlelista.

Den siktede skal i politiavhør ha forklart for politiet at disse gjenstandene skulle kjøpes inn for å bli brukt i en sexlek han hadde planer om.

Ifølge forklaringen fantaserte om å gjennomføre dette med en prostituert kvinne. Han skal ikke ha hatt noen bestemt kvinne i tankene.

Klar beskjed Ifølge kilder har den siktede også forklart seg i detalj om sitt forhold til den 26 år gamle søsteren til NRK-profilen. Drosjesjåføren skal ha vært svært betatt av kvinnen han nå er siktet for å ha bortført.

Han har forklart at han for 3— 4 uker siden sendte kvinnen SMS-meldinger om at han ønsket kontakt. Ønsket skal ikke ha blitt gjengjeldt og kvinnen sendte ifølge mannens forklaring utvetydig beskjed om at hun ikke ville ha noe med mannen å gjøre.

Siden skal ikke de to ha hatt kontakt, har mannen forklart.

I Norge Politiets hovedteori er at 28-åringen har arrangert bortføringen av Bærumskvinnen. De tror hun holdes skjult.

— Hadde hun kunnet bevege seg fritt hadde hun nok gitt seg til kjenne, sier politiadvokat Børge Enoksen ved Asker og Bærum politidistrikt.

Politiet jobber ut i fra at hun holdes i Norge. Men Dagbladet er kjent med at politiet også jobber med andre teorier rundt den mystiske forsvinningen.

Kvinnen kan ha blitt bortført av andre, uten den siktedes medvirkning. Dagbladet vet at vitner i avhør har kommet med opplysninger som gjør at politiet også etterforsker om kidnappingen er arrangert av kvinnen selv.

Kvinnen ble ikke fratatt mobiltelefonen da hun ble lagt i et bagasjerom like ved hennes bolig på Høvik i Bærum onsdag morgen rundt 06.45. Mannen som bortførte henne var også svært meddelsom.

— Vi utelukker ikke andre teorier, sier politioverbetjent Olav Brubakk i Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.

Arrangert Advokat Petter Sørensen, som forsvarer den siktede 28-åringen, sier klienten er oppriktig engstelig for de neste ukene. 28-åringen er klokkeklar på sin uskyld. Forsvareren er skeptisk til at det i det hele tatt har funnet sted en kidnapping.

— Hun har hatt gode grunner til å forsvinne. Det er snakk om både personlige og familiære årsaker. Min klient aner ingenting, men kunne nesten innrømmet hva det skulle være for å slippe fri, sier Petter Sørensen til Dagbladet.

Sørensen sier han ikke ønsker å utdype av hensyn til den 26-årige kvinnens familie.