DER GÅR EIENDOMSGRENSEN:  Restene av uthuset på eiendommen Vendla 47 på Nesøya, etter at naboen i Vendla 45 har kappet bort delen han mener sto på hans eiendom. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGTBLADET.
DER GÅR EIENDOMSGRENSEN: Restene av uthuset på eiendommen Vendla 47 på Nesøya, etter at naboen i Vendla 45 har kappet bort delen han mener sto på hans eiendom. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGTBLADET.Vis mer

Ville løse nabokrangel med sag og rivemannskap

«Leger uten grenser» mot Londons finansmiljø på Nesøya, ifølge nybygger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter noen års nabokrangel i et meget veletablert bolig- og fritidsområde  på Nesøya i Asker, tok den «nye» naboen saken i egne hender mens den «gamle» er på langstidsferie i Spania.

«Innflytteren» Arne Vigeland (40) engasjerte håndverkere, som med sag, brekkjern og tyngre redskap delte naboene Wencke Waage (66) og Roger Waages (70) lagerhus på langs.

Ifølge Budstikka.no har Vigeland og hans håndfaste menn markert tomtegrensen med et tau tvers gjennom det avsagde huset.

- Bli i Spania - Dette er forferdelig. Vi føler oss trakassert og maktesløse. Døtrene våre ordner opp, og advokaten vår har anbefalt oss å ikke komme hjem, sier Wencke Waage til Budstikka fra mindre konfliktfylte næromgivelser i Spania.

Hun har bodd på samme stedet på Nesøya i 60 år.

Waages adresse er Vendla 47. Han kjøpte eiendommen i 2005/2006, og bygde ny bolig som sto ferdig i 2008.

Vigeland, som er arbeidende styreleder i seismikkselskapet Acorn, bekrefter overfor både Budstikka og Dagens Næringsliv at det er han som satte i gang rivingen sist helg, blant annet for å gjenåpne det han kaller et av Nesøyas flotteste utsiktspunkter.

- Eiendomsretten gjelder fortsatt, sier Vigeland til Dagens Næringsliv, og mener at de etablerte naboene har tatt seg til rette. 

Han har bakgrunn fra finansbransjen i London, og mener han møtte en helt annen nabolagskultur da han etablerte seg i indre Oslofjord.

- Leger uten grenser - Jeg pleier å kalle dem «leger uten grenser». Nesten alle er leger der inne, sier Vigeland til DN.

En annen nabo som er i grensekonflikt med Vigeland, lege Helge Georg Medin (66), betegner overfor DN konflikten som «svært utrivelig».

I helgen startet en gravemaskin, ifølge Budstikka, å rive ned et steingjerde mellom Medins eiendom Vendla 51 og en fellesvei, som det også er bitter strid om.

- Min far la opp denne steinmuren for 70 år siden, sier Medin til Budstikka.

Vigeland sier til Dagbladet at var han som også engasjerte en gravemaskin til å gjøre arbeider med steinmuren til Medin.

- Men det var ikke snakk om å rive noe gjerde. Først fjernet vi masse søppel, flyttet noen få steiner og dekket til hele skråningen med jord slik at den kan sås og plantes til, sier Vigeland.

 UTSIKT:  Naboens uthus har sperret for et av Nesøyas flotteste utsiktspunkter, mener Arne Vigeland, som tok saken i egne hender sist helg, FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
UTSIKT: Naboens uthus har sperret for et av Nesøyas flotteste utsiktspunkter, mener Arne Vigeland, som tok saken i egne hender sist helg, FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer