Ville løse nabokrangel med sag og rivemannskap

«Leger uten grenser» mot Londons finansmiljø på Nesøya, ifølge nybygger.

DER GÅR EIENDOMSGRENSEN:  Restene av uthuset på eiendommen Vendla 47 på Nesøya, etter at naboen i Vendla 45 har kappet bort delen han mener sto på hans eiendom. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGTBLADET.
DER GÅR EIENDOMSGRENSEN: Restene av uthuset på eiendommen Vendla 47 på Nesøya, etter at naboen i Vendla 45 har kappet bort delen han mener sto på hans eiendom. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGTBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter noen års nabokrangel i et meget veletablert bolig- og fritidsområde  på Nesøya i Asker, tok den «nye» naboen saken i egne hender mens den «gamle» er på langstidsferie i Spania.

«Innflytteren» Arne Vigeland (40) engasjerte håndverkere, som med sag, brekkjern og tyngre redskap delte naboene Wencke Waage (66) og Roger Waages (70) lagerhus på langs.

Ifølge Budstikka.no har Vigeland og hans håndfaste menn markert tomtegrensen med et tau tvers gjennom det avsagde huset.

- Bli i Spania - Dette er forferdelig. Vi føler oss trakassert og maktesløse. Døtrene våre ordner opp, og advokaten vår har anbefalt oss å ikke komme hjem, sier Wencke Waage til Budstikka fra mindre konfliktfylte næromgivelser i Spania.

Hun har bodd på samme stedet på Nesøya i 60 år.

Waages adresse er Vendla 47. Han kjøpte eiendommen i 2005/2006, og bygde ny bolig som sto ferdig i 2008.

Vigeland, som er arbeidende styreleder i seismikkselskapet Acorn, bekrefter overfor både Budstikka og Dagens Næringsliv at det er han som satte i gang rivingen sist helg, blant annet for å gjenåpne det han kaller et av Nesøyas flotteste utsiktspunkter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.