Ville løslate seriepedofil

Den tidligere pedofilidømte 53-åringen har tilstått nye overgrep mot barn. Men retten ville ikke varetektsfengsle ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble dømt til 120 dagers betinget fengsel for flere seksuelle overgrep mot sin fem år gamle niese i 1998. Han har også vært anmeldt for å ha befølt en mindreårig jente.

Nå har han tilstått å ha forgrepet seg tre-fire ganger mot en seks år gammel jente mens han har oppholdt seg på landstedet sitt i Sunnhordaland, skriver Bergensavisen.

Redd for å miste jobben

Politiet ville varetektsfengsle ham i fire uker, av frykt for at han skal forgripe seg på flere småbarn, og på grunn av faren for bevisforspillelse. Men forhørsretten ville ikke varetektsfengsle ham. De mente det holdt med å ilegge mannen daglig meldeplikt og forby ham å oppsøke landstedet.

Mannen har en nøkkelstilling i en større bergensbedrift.

- Jeg kommer til å miste jobben hvis jeg blir varetektsfengslet og hvis anklagene mot meg blir kjent på jobben, sa mannen i politiavhør.

Fornøyd

- Han er selvfølgelig fornøyd med at han ble løslatt. Det var en helt riktig avgjørelse, sier mannens forsvarer, Steinar B. Yndestand til BA.

Politiet var ikke like fornøyde med forhørsrettens kjennelse. De anket saken inn for Gulating lagmannsrett. Mannen må dermed sitte fengslet til de har behandlet saken, noe som skjer tidligst mandag.