IDYLL: Hytta ligger i kragerøskjærgården.
Foto: Johannes Haugan / NN / Samfoto
IDYLL: Hytta ligger i kragerøskjærgården. Foto: Johannes Haugan / NN / SamfotoVis mer

Ville nekte å la mora bruke hytta: Nå er han dømt til å låne den bort

Får den fire uker i sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En sønn er i Nedre Telemark tingrett dømt til å la mora låne feriehuset han arvet for ti år siden. Han får ikke være på hytta i de fire sammenhengende ukene mora skal bruke den.

Den eldre kvinnen fortalte nylig i Nedre Telemark tingrett at den yngste sønnen har nektet henne å komme på feriestedet hvis hun tok med seg den eldste sønnen og hans familie.

- Overraskende Den eldre kvinnen gikk til sak og fikk medhold i kravet om en midlertidig forføyning om bruksrett til familiens landsted utenfor Kragerø, skriver Telemarksavisa.

- Dette er overraskende, og vi anker øyeblikkelig, sier advokat Johan Henrik Frøstrup til Dagbladet. Han representerer den yngste sønnen som nå må overlevere nøklene til hytta til sin mor.

Frøstrup hadde mandag morgen ikke lest avgjørelsen enda, og ville derfor ikke kommentere avgjørelsen nærmere før han hadde fått lest premissene. Den eldre kvinnens advokat, Marie Røegh Edwardsen, var ikke tilgjengelig mandag morgen.

Vil rette seg Da saken var oppe i retten sa den yngste sønnens prosessfullmektig, advokat Johan Henrik Frøstrup, at hans klient selvsagt vil rette seg etter en rettslig avgjørelse i denne saken.

Mens den eldste sønnen fikk 300.000 kroner og en bil til 85.000 kroner for ti år siden, fikk den yngste sønnen familiehytta i Kragerø. I ettertid nektet yngstemann moren å bruke hytta dersom hun tok med seg sin eldste sønn og hans familie. Kvinnen på sin side har hevdet at hytta ble overdratt mot at hun fikk livsvarig bruksrett.

Nedre Telemark tingrett har gitt kvinnen rett til å bruke hytta i fire bestemte uker nå i sommer. Dommeren bestemte også at den yngste sønnen og hans familie ikke får oppholde seg på eiendommen mens moren benytter sin bruksrett.

Senere i høst skal kvinnen på nytt møte sin yngste sønn i retten. Da har hun saksøkt ham for å ha lurt henne i forbindelse med arveoppgjøret. Hun mener sønnen nærmest har lurt seg til familiens landsted og hennes egen borettslagsleilighet.

(NTB/Dagbladet)