OMSTRIDT:
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksens fraværsreform.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
OMSTRIDT: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksens fraværsreform. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Ville nekte elever med mer enn 10 prosents fravær karakter. Får ikke flertall på Stortinget

Tusener av elever streiket mot forslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arbeiderpartiet sier nei til regjeringens forslag om en fraværsgrense på 10 prosent i videregående skole. Dermed er det ikke flertall for forslaget på Stortinget.

- Arbeiderpartiet vil ha klare regler mot ugyldig fravær i skolen og at skolene skal ha effektive og gode reaksjoner når reglene brytes. Regjeringens forslag om nye fraværsregler bidrar ikke til det, skriver Ap-nestleder Trond Giske på sin Facebook-side.

- Regjeringen må lage en ny forskrift i dialog med sektoren, konkluderer han.

Innstilling til uka Videre skriver Giske at Arbeiderpartiet har konkludert med at det politiske håndverket fra Røe Isaksen og regjeringen har vært for dårlig.

Utdanningskomiteen på Stortinget skal avgi sin innstilling i saken neste tirsdag.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sa tirsdag at stortingsflertallet vil gjøre elevene en bjørnetjeneste dersom de dropper fraværsgrensen, slik SV har tatt til orde for, skriver NTB.

Han uttrykker også sin skuffelse på Twitter i ettermiddag.

- I åtte år styrte SV skolepolitikken og Arbeiderpartiet fulgte. Nå leder SV igjen an mot fraværsgrensen og Ap følger etter, skriver kunnskapsministeren.

Ikke flertall En gjennomgang VG har gjort viser imidlertid at verken regjeringens to støttepartier, Venstre og KrF, eller Sp eller SV vil støtte den nye grensen på maks 10 prosent fravær i hvert enkelt fag i videregående skole.

Regjeringens planlagte reform av fraværsreglene på videregående, har ført til storstreik blant tusener av landets elever.

Regelendringen går ut på at elevene ikke ha mer enn 10 prosents fravær i et enkeltfag før de ikke får halvårs- og standpunktkarakter i faget. Sykdom må dokumenteres med legeerklæring eller dokumentasjon fra annen sakkyndig for ikke å telle som fravær.