- Ville nølt med å tenke at dette er Norge

Mener forsatt regjeringens budsjettforslag er unorsk.

STÅR FAST:  Jonas Gahr Støre mener fortsatt at deler av regjeringens budsjettforslag er unorsk. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
STÅR FAST: Jonas Gahr Støre mener fortsatt at deler av regjeringens budsjettforslag er unorsk. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsminister Erna Solberg tok i dagens Dagbladet til motmæle mot Aps kritikk av statsbudsjettet. 

Partileder Jonas Gahr Støre har sagt at en kombinasjon av skattekutt til de rikeste og kutt i ytelser til de som har minst, som barnetillegget for uføretrygdede, er i strid med norske verdier.

Solberg mener det er Støre som er unorsk ved å ta eierskap til norske verdier, og ved å gå mot reduksjon i formuesskatten - noe Solberg mener vil tjene lokale og nasjonale bedriftseiere.

I et siste innlegg i diskusjonen i kveld, står Ap-lederen fast på sitt opprinnelige utsagn.

- Mitt poeng er at hvis du tok den fordelingsprofilen som er i statsbudsjettet og la den fram for et panel, tror jeg mange ville nølt med å tenke at dette er Norge, sier Støre til Dagbladet.

Han har merket seg Solbergs ironiske uttalelse om at en million mer er uansvarlig, en million mindre er helvete, og akkurat der Ap er, er himmelen.

- Men det handler ikke om det. Det handler om et budsjettforslag der nesten fem milliarder skal fordeles på en måte vi ikke har sett tidligere i norsk økonomisk politikk. De foreslår at 50 prosent av skattekuttet skal gå til 5 prosent av mottakerne. Det er et forslag og en profil som de fleste økonomer ikke mener er vekstfremmende, men forsterker ulikheten i Norge, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer