Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ville overgi seg

Familien til 26-åringen som skjøt seg under politiaksjonen i Sverige, er rasende på politiet. Via advokat prøvde de å få til en avtale om frivillig overgivelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Nadia Hall i advokatfirmaet Elden ble fredag kontaktet av 26-åringens familie.

- Jeg tok straks kontakt med etterforskningsleder Einar Pedersen i Tromsø-politiet for å få til en avtale om frivillig overgivelse, men jeg hørte aldri noe fra dem.

Ville melde seg

- Familien mener at det dramatiske utfallet kunne vært unngått, sier Hall. Familien hadde en rekke ganger vært i kontakt med 26-åringen. Han skal selv ha foreslått å komme til Oslo for å melde seg for politiet.

Troms politidistrikt ønsket i går ikke å si noe om kontakten med advokaten til 26-åringens familie.

- Jeg ønsker ikke å kommentere disse opplysningene, sier politioverbetjent Pedersen.

- Jeg vurderer å koble inn Sefo etter at jeg har studert dokumentene, sier Hall.

Dramatisk aksjon

Det var ved 18.30-tida fredag at Göteborg-politiet, etter tips fra norsk politi, stormet leiligheten med en spesialstyrke. Politiet skal ha brukt en form for røykbombe for å distrahere den antatte gjerningsmannen.

26-åringen ble funnet i leiligheten med store hodeskader. Han er tidligere domfelt for mindre alvorlige forhold. Han ble fredag operert på Sahlgrenska sykehus i Göteborg. Tilstanden er kritisk.

26-åringen er siktet for å ha drept Børre André Olovsson i ei campinghytte i Nordkjosbotn i Balsfjord i Troms sist tirsdag.

Olovsson skulle i juni ha vitnet i en av Nord-Norges største narkotikasaker. Han var også siktet i en annen sak for innførsel og oppbevaring av narkotika. Den drepte har også tidligere vært vitne i en narkotikasak som gikk for retten i august i fjor.

Seint i går kveld kom norsk politi til Gøteborg for å bistå i etterforskningen.

VILLE OVERGI SEG: Familien til 26-åringen som påførte seg skuddskader under en dramatisk politiaksjon i Göteborg fredag, er rasende på politiet. De mener 26-åringen var klar for å overgi seg til politiet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media