Ville presse penger av pedo-mistenkte

Flere involverte i pedofili-saken skal ha blitt forsøkt presset for penger i tida før arrestasjonen for snart to uker siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En utlending, som hevder å ha kjent til mistankene om en norsk pedofiliring i flere år, kontaktet både mistenkte og fornærmede - og krevde penger for å holde munn.

- Hvis jeg ikke får penger, går jeg til politiet med det jeg vet, skal nordmannen av utenlandsk opprinnelse ha truet med.

En av dem som ble truet på denne måten, var den framtredende akademikeren som Dagbladet skrev om i går. Han har en høy posisjon, og er en kjent skikkelse i norsk samfunnsdebatt.

Men akademikeren skal ha nektet å betale. Utpresseren forsøkte da å presse penger fra de fornærmede, som angivelig skal ha blitt utsatt for de seksuelle overgrepene. De hadde ikke penger til å betale det han krevde og avviste ham.

Dette fikk politiet vite, ifølge Dagbladets kilder.

Indisierekke

Politiet hadde på det tidspunktet samlet et stort indisiemateriale mot det de mente var et pedofilt nettverk i Norge. Opplysningene fra utlendingen var medvirkende til at politiet for snart to uker siden valgte å igangsette «Aksjon Domino».

Fem menn i alderen 50 til 72 år ble arrestert. Fire av dem sitter varetektsfengslet, mens den eldste er løslatt og utenfor mistanke. I tillegg etterforsker politiet omlag ti andre menn som er mistenkt for å være en del av et pedofilt nettverk.

Tre av disse er kjente navn fra norsk samfunnsliv. Også disse tre kjendisene mistenkes for å ha begått seksuelle overgrep mot barn under 14 år i Norge eller på Filippinene.

Pengeoverføringer

Mistanken bygger på grundig etterforskning fra spesialetterforskere ved Kripos i Oslo.

De avdekket blant annet at de siktede og andre mistenkte har sendt store pengebeløp til en familie på Filippinene.

Den ene av de siktede lærerne skal alene ha sendt flere tusen kroner hver eneste måned til en bestemt familie på Filippinene. Flere av de siktede har operert med faste, månedlige overføringer av penger fra Norge til Filippinene.

Også den kjente og høyt aktede akademikeren har sendt penger til den aktuelle familien på Filippinene. Politiet prøver å finne bevise at dette er betaling for sex med barn.

Politiet har også skaffet beviser på at de involverte i saken kjenner hverandre og har hatt kontakt med hverandre.

Dette har politiet blant annet avdekket ved gjennomgang av utskrifter fra Telenor.

Reisevirksomheten deres er også nøye kartlagt. Enkelte av de siktede har reist til Filippinene i hver eneste ferie. Flere ganger har flere av de mistenkte reist sammen.

Flere av de kjente personene som mistenkes, skal ha drevet en utstrakt reisevirksomhet i mange år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer