Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Ville redde søsteras ære med øks

17-åringen var forbannet på ungdommene som hadde fornærmet søstera hans. Derfor gikk han til angrep med øks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARENDAL (Dagbladet): Den tidligere eleven ankom Stuenes skole i Arendal i langfriminuttet i går. Med seg hadde han ei øks.

- Det var ganske spent da det pågikk, og skolen ser alvorlig på det som hendte, sier avdelingsleder Haldor Berge ved Stuenes skole.

Løp etter elever

17-åringen, som opprinnelig er fra Irak, ble observert løpende etter en håndfull elever i skolegården. Flere lærere som så opptrinnet, la straks på sprang etter og fikk roet ned unggutten, som også opptrådte truende overfor disse. Hele tida holdt han den lille speiderøksa hevet. De elevene som var kommet ut, ble umiddelbart skysset inn i skolen igjen. Der kunne de bivåne dramaet gjennom vinduene.

- Han virket ikke ruset, bare veldig sint, sier Berge.

En elev fikk et risp, men Berge er glad for at ingen skadet seg alvorlig. Han vil ikke si noe sikkert om hva som ligger til grunn for ungguttens raseri.

- Dette er en konflikt som ikke har noe med skolen å gjøre. Etter det Dagbladet erfarer, skal 17-åringen ha vært forbannet på ungdommene som tidligere skal ha snakket nedsettende om søstera hans, som er elev ved skolen. Politiet var onsdag kveld sparsomme med detaljer i saken, fordi de ennå ikke var ferdige med alle avhør.

- Siktet for trusler

- Gutten har blitt siktet for trusler. Denne siktelsen kan bli utvidet i forhold til at det er snakk om voldsutøvelse og/eller trusler mot flere personer, sier jourhavende ved Agder politidistrikt, Per Ørnulv Thorbjørnsen.

- Vi forbereder saken med tanke på mulig varetektsfengsling torsdag.

SPENT: - Det var ganske spent da det pågikk, og vi ser alvorlig på det som hendte, sier avdelingsleder Haldor Berge ved Stuenes skole.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media