- Ville rømme fra overgrep, men ble holdt fast

Nabogutt forteller om overgrepssaken i dommeravhør.

- TØFF OPPLEVELSE: Bistandsadvokaten til gutten, Odd Henning Svalheim, sier det var tøft for gutten å fortelle om overgrepene. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud
- TØFF OPPLEVELSE: Bistandsadvokaten til gutten, Odd Henning Svalheim, sier det var tøft for gutten å fortelle om overgrepene. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ELVERUM (Dagbladet): I går ble dommeravhørene av barna til den hovedtiltalte moren (46) avspilt i Nord-Østerdal tingrett.

I dag startet rettsdagen med å spille av dommeravhørene av det tredje offeret, en gutt som var nabo til huset i Alvdal. Ifølge tiltalen ble han og søstera hans forgrepet seg mot en rekke ganger fra 2003 til 2005. Foreldrene til barna skal ha vært til stede, men skal ikke ha grepet inn.

Alle de fire tiltalte nekter straffskyld.

Gutten ga en svært lik beskrivelse av det som skjedde og som beskrives i tiltalen.

Ble vist bilder Et dommeravhør brukes til å avhøre fornærmede barn som er under 16 år. Dette skal bidra til at barna skal få slippe å møte i retten og de ekstrabelastningene det medfører.

Gutten forklarte at han bodde i Alvdal fra han var sju til ni år. I begynnelsen av avhøret svarte han at han ikke husket noe som helst. Politiet stilte ham en rekke direkte spørsmål om personer og hendelser, men gutten fastholdt at han ikke husket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer