Ville sabotere Annes karriere

Da Anne Orderud Paust var sekretær for Norges NATO-ambassadør, ble hun mistenkt for underslag. Alle spor pekte mot henne. Men hun var uskyldig. Nå vil en forsvarer i trippeldrapssaken at politiet undersøker saken. Han vil vite om noen i årevis har vært ute etter å ramme henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet er kjent med at politiet har fått tips om hendelsen i Brussel, som skjedde en del år tilbake, da Orderud Paust jobbet i Brussel. Dette var før hun ble sekretær for forsvarsministeren.

Underslaget, som ikke skal ha vært spesielt stort, ble oppdaget og politianmeldt. Sporene som ble avdekket, pekte mot Anne Orderud Paust. Men hun hadde ingenting med underslaget å gjøre.

Karriere på spill

Til slutt skal en annen person ha blitt tatt for underslaget. Men ingen fikk noensinne svar på hvorfor alle sporene pekte mot Orderud Paust. Kilder som kjenner historien, sier at det kunne virke som at noen var ute etter å sabotere karrieren hennes.

Hadde ikke saken blitt oppklart, ville trolig karrieren til Anne Orderud Paust vært ødelagt. Da kunne mistankene mot henne ødelagt videre opprykk. I verste fall kunne saken kostet henne jobben.

- Jeg kan bekrefte at jeg har kjennskap til hendelsen fra Brussel-tida. Dette er en av grunnene til at jeg har bedt om innsyn i materialet som gjelder de to attentatforsøkene mot Anne Orderud Paust og hennes mann, sier advokat Frode Sulland.

Vil ha materialet

Sulland, som er forsvarer for Veronica Orderud, mener trippeldrapet har en klar sammenheng med attentatforsøkene mot Anne Orderud Paust og ektemannen, Per Paust.

Sulland tror Anne Orderud Paust var hovedmålet for den eller de som begikk trippel-drapet i pinsehelga.

Derfor kjemper han nå om å få innsyn i etterforskningen av de to attentatforsøkene.

Hans begjæring om innsyn ble avslått av Oslo politidistrikt, og saken er nå til vurdering hos statsadvokaten.

Like etter at trippeldrapet skjedde, sa politiadvokat Tom Danielson ved Romerike politidistrikt at det godt kunne være samme gjerningsmann som sto bak drapene og attentatforsøkene.

UNDERSLAGS-MISTENKT: Anne Orderud Paust ble mistenkt for underslag da hun var sekretær for Norges NATO-ambassadør i Brussel. Hun var uskyldig, men alle spor pekte mot henne.