Ville Schiøtz skjule sannheten?

Frogner: Oppfordret advokat Cato Schiøtz sin klient Per Kristian Orderud til å unnlate å si sannheten om skyteepisoden lille julaften? Det er spørsmålet mange stiller seg etter tredje dag i Orderud-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Under rettsforhandlingene fredag forklarte Per Kristian Orderud at han lyttet til råd fra advokat Cato Schiøtz da han valgte å forklare seg uriktig om skyteepisoden på Orderud gård lille julaften 1998. I alle politiavhør og fengslingsmøter har den 46 år gamle gårdbrukeren nektet ethvert kjennskap til episoden.

Under rettssaken i Frogner Grendehus har han innrømmet at han hele tiden har forklart seg uriktig, og at det ble avfyrt skudd på Orderud gård lille julaften.

Per Kristian Orderud begrunnet det hele med et løfte han hadde gitt sin kone om ikke å fortelle noen om episoden.

- Jeg lyttet også til råd fra min forsvarer om å la det bero til en eventuell rettssak, sa han.

Han svarte da på spørsmål fra advokat Tor Kjærvik, Kristin Kirkemos forsvarer, om hvorfor han ikke har fortalt sannheten før nå.

Steinar Wiik Sørvik, som forsvarer Lars Grønnerød, stilte Per Kristian Orderud det samme spørsmålet da det ble hans tur.

- Schiøtz sa jeg måtte velge det minste av to onder. Han ba meg vente for å se om det ville bli tatt ut tiltale mot meg, var svaret gårdbrukeren da ga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer