Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ville selge katastrofe-domene

Kanadisk student (20) ville ha 50 000 dollar for tsunamirelief.com.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Domenenavnet www.tsunamirelief.com ble opprinnelig registrert av en frilansjournalist fra Connecticut, samme dag som hun hørte om flodbølgene i Asia. Domenet kunne være til hjelp for hjelpearbeidere, og kvinnen valgte å legge det ut på nettauksjonen eBay for 99 dollar.

Der ble hun kontaktet av en 20-årig kunststudent fra Canada, som ifølge kvinnen ga seg ut for å representere en internasjonal innsamlingsaksjon til inntekt for tsunami-ofrene, melder CNN.

«Bølgerotte

Journalisten ble imidlertid sjokkert da hun få dager seinere så annonsen for det samme domenet på eBay, der 20-åringen krevde 50 000 dollar for nettnavnet.

- Jeg tenkte at det var en stor sannsynlighet for at dette var svindel, sier hun til CNN.

Amerikanske tabloider brukte ikke silkehansker da de omtalte studentens salgsstunt i går.

New York Post gikk så langt som å navngi den kanadiske studenten under forside-tittelen «Sjokkerende eBay-bud» i går. Avisa kaller ham ei «bølgerotte» som forsøker å sko seg økonomisk på andre menneskers bunnløse fortvilelse.

- Misforståelse

Etter den harde kritikken rykker studentens mor ut til sin sønns forsvar.

- Det hele er en stor misforståelse, sier hun.

Moren hevder at domenesalget skulle gå til inntekt for de som er rammet av katastrofen.

- Han er fullstendig sjokkert. Det eneste han ville var å hjelpe tsunami-ofrene.

Talsmenn for eBay sier til CNN at studenten ikke har overholdt nettauksjonens regler for veldedighetsalg, og at han har valgt å trekke annonsen tilbake.

Ifølge 20-åringens mor vurderer han nå om han skal legge annonsen ut igjen i henhold til eBays regler for veldedighetssalg, eller om han skal gi domenenavnet tilbake til journalisten han fikk det fra.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media