FUNNET SKYLDIG:  Den tidligere amerikanske guvernøren Rod Blagojevich er kjent skyldig i korrupsjon, blant annet for å ha forsøkt å selge Barack Obamas plass i Senatet.  Foto:  John Gress/Getty Images/AFP
FUNNET SKYLDIG: Den tidligere amerikanske guvernøren Rod Blagojevich er kjent skyldig i korrupsjon, blant annet for å ha forsøkt å selge Barack Obamas plass i Senatet. Foto: John Gress/Getty Images/AFPVis mer

Ville selge Obamas plass i Senatet

I dag ble Rod Blagojevich funnet skyldig i korrupsjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere amerikanske guvernøren Rod Blagojevich er kjent skyldig i korrupsjon, blant annet for å ha forsøkt å selge Barack Obamas plass i Senatet.

En domstol i Chicago kjente mandag Blagojevich skyldig i 17 av 20 tiltalepunkter. Han ble frikjent på ett punkt, mens juryen ikke klarte å komme til en konklusjon om de to siste punktene.

Blagojevich ble i en rettssak i fjor kjent skyldig i å ha avgitt falsk forklaring. Men juryen i den rettssaken klarte ikke å bli enige om de over 20 andre tiltalepunktene, og det ble derfor en ny rettsbehandling i år.

Den 54 år gamle demokraten ble pågrepet i desember 2008, bare uker etter at Obama vant presidentvalget.

I 2009 måtte han gå av som guvernør i Illinois etter at det ble tatt ut tiltale mot ham. Han var blant annet anklaget for å ha forsøkt å selge setet i Senatet som ble ledig da Obama ble president.

«Jeg har noe som er fucking golden, du gir ikke det bort gratis,» uttalte han i en FBI-avlyttet telefonsamtale om den ledige senatsplassen.

Tiltalen mot Blagojevich var på 24 punkter og omhandlet blant annet korrupsjon, pengeutpressing, sammensvergelse og bedrageri. Han har hele tiden nektet straffskyld i saken.

(NTB)