Ville selge politisk makt

Støre-vennens stiftelse tilbød et «politisk nettverk på høyt nivå» for seks millioner kroner.

STØRE-VENN: Felix Tschudi er sjef for Tschudi Shipping Company og styrelder i Senter for nordområdelogistikk. Bilder for Kapital. 
Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
STØRE-VENN: Felix Tschudi er sjef for Tschudi Shipping Company og styrelder i Senter for nordområdelogistikk. Bilder for Kapital. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I oktober 2009 vedtok styret i stiftelsen Senter for nordområdelogistikk en ny strategi for å lokke til seg sponsorer og partnere.

Blant annet skulle private selskap som sa seg villige til å bla opp «helst» 1,2 millioner kroner årlig over fem år, belønnes med status som «Founding Partner».

Denne statusen ville medføre en rekke fordeler, som tilgang på «et internasjonalt politisk nettverk på høyt nivå». Det går fram av en styreprotokoll Dagbladet har fått tilgang til.

Stiftelsens styreleder er utenriksminister Jonas Gahr Støres (Ap) gode venn Felix Tschudi.

Krav på innflytelse 1,2 millioner kroner årlig over fem år er nøyaktig det Felix Tschudis selskap, Tschudi Shipping Company, selv bidrar til senteret. Bidrag i denne størrelsesordenen gir også rett på omfattende innflytelse over stiftelsen, ifølge styrevedtaket.

Det slår nemlig fast at «Founding Partners» har krav på:

• Styreplass.• Mulighet til å påvirke stiftelsen strategi og prioritering av midler.• Mulighet til å definere konkrete kunnskaps- og forskningsprosjekter.• Tidlig tilgang på informasjon i stiftelsens nettverk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer