Jagland om Stoltenberg-boka

- Ville sende et helt galt signal til Europa om jeg lot meg vikle inn i en hjemlig krangel om hva som skjedde for 15 år siden

Jagland mener oppgavene som Europarådets generalsekretær er viktigere enn å svare på framstillingen i Stoltenberg-boka.

GIKK AV: På Ap's landsstyremøte på Gardermoen 29. august 2002 gikk Thorbjørn Jagland av som partileder, til fordel for Jens Stoltenberg, som på forhånd hadde hatt hemmelige møter med andre i Ap-ledelsen. Foto: Aleksander Nordahl / Dagbladet
GIKK AV: På Ap's landsstyremøte på Gardermoen 29. august 2002 gikk Thorbjørn Jagland av som partileder, til fordel for Jens Stoltenberg, som på forhånd hadde hatt hemmelige møter med andre i Ap-ledelsen. Foto: Aleksander Nordahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Vi er inne i den verste humanitære krise siden krigen. Også derfor ville det være meningsløst og det ville sende et helt galt signal til Europa om jeg lot meg vikle inn i en hjemlig krangel om hva som skjedde for 15 år siden», skriver Thorbjørn Jagland i dag på sin Facebook-profil.

Jagland har også tidligere denne uka avvist å kommentere framstillingen av hva som skjedde mellom ham og Jens Stoltenberg i tida før Jagland trakk seg som Arbeiderpartiets leder i 2002.

Fraksjonerte

Anledningen er Stoltenbergs memoarbok «Min historie», der den nåværende Nato-generalsekretæren skriver at samarbeidet mellom ham og Jagland brøt sammen, og at det var derfor han så seg nødt til å fraksjonere med andre i Ap-ledelsen for å fjerne partilederen.

Jagland er i dag generalsekretær i Europarådet, og meddelte fredag, i en e-post til pressen og seinere via sin kone Hanne Grotjords Facebook-profil, at han ikke vil kommentere oppgjøret nå som både han og Stoltenberg leder store internasjonale organisasjoner.

I dag kommer Jagland med altså enda en forklaring, denne gang på sin egen profil. Han viser til de store og tunge oppgavene Europarådet jobber med for tida - utredningen av menneskerettigheter i Tyrkia etter kuppet, og den humanitære krisen i Syria.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer