Ville sende hundefor som nødhjelp til sultrammede barn

Kenyanske myndigheter avviser tilbudet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Verdens matvareorganisasjon (WFP) venter at 2,5 millioner mennesker i det tørkerammede Kenya vil være avhengig av matrasjonene deres for ikke å sulte i hjel, men de har bare ressurser til å fø 1,2 millioner mennesker den kommende måneden.

- Dersom vi ikke mottar nye donasjoner snarest, vil Kenya mest sannsynlig oppleve en humanitær katastrofe i de kommende månedene, uttalte Tesema Negesh, sjefen for WFP i Kenya, i forrige uke.

Enkelte tall tyder¨på at så mange som fire millioner mennesker riskikerer å sulte ihjel.

Det betyr i midlertidig ikke at Kenya er villig til å ta i mot hva det måtte være for nødhjelp. Myndighetene i landet er svært misnøyde med et utspill fra en hundeforprodusent i New Zealand, skriver BBC.

- Vi kan ikke tillate innførsel av hundefor som skal brukes som menneskeføde, sier doktor James Nyikal, direktør for helsevesenet i Kenya.

- Smaker nammenam

Christine Drummond er grunnleggeren av «Mighty Mix» hundekjeks og står bak forslaget om å sende hundemat til de sultrammede i Kenya. Selv mener hun at næringen hun ville sende av gårde ikke var hundemat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer