Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ville sende kenguru med sprengstoff og IS-merke mot politiet

19-åring i Australia i retten for terrorplanlegging.

 BRYSTLOMME TIL UNGENE:  En kenguru-mor og to unger i Blue Mountains nasjonalpark i  Glenbrook utenfor Sydney i Australia. Foto: Peter Frischmuth, Argus/Samfoto/NTB Scanpix.
BRYSTLOMME TIL UNGENE: En kenguru-mor og to unger i Blue Mountains nasjonalpark i Glenbrook utenfor Sydney i Australia. Foto: Peter Frischmuth, Argus/Samfoto/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En australsk tenåring er tiltalt for terrorisme etter at han angivelig snakket med venner om å fylle en kenguru med sprengstoff, male IS-slagord på den og slippe den løs på politiet.

19 år gamle Sevdet Ramadan Besim, som har vært varetektsfengslet siden han ble pågrepet i Melbourne 18. april i fjor i en storaksjon med 200 politimenn, erklærte seg ikke skyldig i retten torsdag, men påtalemyndigheten sier at han hadde online-samtaler med en annen tenåring i utlandet der han drøftet planene om en kengurubombe, ifølge australske medier.

Ifølge anklagen snakket de to om dyreliv generelt i Australia, mer konkret snakket de om å stappe en kenguru full av C4-sprengstoff.

På høytidsdag
Ifølge tiltalen hadde tenåringene pratet om å sende kenguruien inn i folkemengden på den såkalte Anzac-dagen 25. april. Det er en offentlig høytidsdag i Australia, New Zealand og flere øystater til ære for militære selvstendighetskjempere.

Kenguruen har en naturlig lomme på magen, der den bærer med seg ungene sine.

 ADVARSEL - KENGURU ENSTE 10 KM:  Kenguru-skilt er mer vanlig i Australia enn elgskilt i Norge, her på Kangaroo Island i delstaten South Australia. Foto: Svein Grønvold, Samfoto/NTB Scanpix.
ADVARSEL - KENGURU ENSTE 10 KM: Kenguru-skilt er mer vanlig i Australia enn elgskilt i Norge, her på Kangaroo Island i delstaten South Australia. Foto: Svein Grønvold, Samfoto/NTB Scanpix. Vis mer

Australske myndigheter er stadig mer bekymret for at lokale ekstremister kan planlegge terrorangrep, og beredskapen ble hevet i september i fjor.

(NTB - AFP/Dagbladet).


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media