Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ville skaffe seg pass

Politiet bekrefter nå at drapssiktede Hassan Samriye Hashin (35) var innom politiet for å skaffe seg utlendingspass samme dag som han reiste fra Sogndal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har nå gjort en del undersøkelser etter at enkelte medier i helga meldte at siktede hadde fått pass før han reiste. Han var inne for å søke om utlendingspass, men han fikk det ikke ut ettersom ordinær saksbehandlingstid er to uker, sier politiadvokat Knut Broberg til Dagbladet.no.

Både Dagbladet og VG skrev lørdag at 35-åringen hadde fått utlendingspass før han reiste fra Sogndal, tre timer etter at Hedda Karterudseter ble funnet kvalt på internathybelen sin.

Siste sikre spor etter Hassan Samriye Hashin (35) er ved Oslo bussterminal fredag morgen for snart 14 dager siden. 35-åringen er etterlyst i alle de 183 medlemslandene i Interpol-samarbeidet.

- Han er ikke pågrepet og vi har heller ikke fått noen meldinger om hvor han kan være, sier politiadvokat Broberg.

Det er en reell frykt blant etterforskerne at 35-åringen kan ha rømt til utlandet. Det verste som kan skje er at han har flyktet til et land som Norge ikke har utleveringsavtale med.

Erfarne drapsetterforskere har allerede begynt å sammenlikne drapet i Sogndal med drapet på Cathrine Halvorsen i Kongsvinger i desember i fjor. Azad Ghaleb Ali (33) er siktet for drapet på den funksjonshemmede kvinnen, men han er ikke pågrepet. Politiet har grunn til å tro at han flyktet til Irak etter drapet.

Også drapet på pensjonisten Inger Sund i Oslo i desember 2001 blir sammenlignet med utviklingen av drapet i Sogndal. En 24 år gammel mann fra Tunisia er hovedsiktet i saken, men Norge har ikke utleveringsavtale med landet han oppholder seg i.

Likevel har Oslo-politiet et berettiget håp om at han blir straffeforfulgt i hjemlandet.

<B>DRAPSSIKTET: Hassan Samriye Hashin (35) er etterlyst over hele verden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media