Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ville skyte Abbas

Palestinske millitante forsøkte å drepe den palestinske presidentkandidaten Mahmoud Abbas i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den palestinske presidentkandidaten slapp fra det med livet i behold. Palestinske militante gikk til aksjon i et sørgetelt i Gaza i kveld.

Skulle motta kondolanser

Ifølge vitner var mer enn tusen personer inne i teltet da skytingen skjedde. Mange flyktet i panikk da geværmennene gikk til aksjon.

Abbas hadde nettopp ankommet for å motta kondolanser etter Yasser Arafats død. Det var ikke umiddelbart klart om Abbas var det direkte målet for aksjonen, men maskerte geværmenn ropte «Nei til Abu Mazen (Abbas)» da de gikk forbi Abbas mens han sto utenfor sørgeteltet. De begynte også å avfyre skudd i lufta. Medlemmer av Arafats presidentgarde fikk da i all hast Mahmoud Abbas i sikkerhet inne i teltet, og kastet ham ned i bakken mens skytingen ble mer intens.

Livvakt døde

Da skytingen var over, lå minst en av livvaktene igjen død i teltet.

Ifølge AFP ble to medlemmer av den palestinske sikkerhetsstyrken drept, mens fire andre personer ble skadd.

Sentralkomiteen i Fatah valgte søndag Mahmoud Abbas (69) som sin presidentkandidat foran valget i de palestinske områdene i januar. Det er ventet at valget av Abbas vil vekke strid innad i Fatah.

(©NTB)

TRUET:</B> Den palestinske presidentkandidaten slapp fra det med livet i behold.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media