Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ville skyte norske demonstranter

Tyrkias statsminister var rasende under besøk i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Tyrkias statsminister Recep Erdogan var på besøk i Norge for noen uker siden, kastet demonstranter egg mot det tyrkiske følget. I dag skriver Verdens Gang at reaksjonen på tyrkisk side var langt kraftigere enn hittil kjent:

Ville skyte demontrant

I Stavanger ble en livvakt truffet av et egg da følget kjørte mot Nato-hovedkvarteret på Jåttå. Den tyrkiske statsministeren ble rasende og skjelte ut en norsk livvakt. Ifølge VG valgte statsministeren også å reagere skarpt mot Kristin Krohn Devold og det norske vertskapet fordi demonstrantene hadde kastet egg.

Minst like sterkt reagerte de tyrkiske sikkerhetsvaktene. En av vaktene gjorde det helt klart at han godt kunne skyte mot demonstrantene hvis situasjonen gjentok seg, skriver avisa.

Det tyrkiske følget kalte demonstrantene for terrorister, og statsminister Erdogan understreket at bevegelsen PKK står på Tyrkias terrorliste.

UD beklaget at sikkerhetsopplegget ikke var godt nok. En kilde sier til VG at opplegget «bare var millimetre fra den totale skandale».

TYRKIAS STATSMINISTER Recep Erdogan tok seg tid til å snakke med tyrkere i Norge utenfor Grand Hotel på Karl Johan. Mellom Grand og Stortinget ble det kastet egg etter det tyrkiske følget. Foto: SCANPIX
TYRKIAS STATSMINISTER Recep Erdogan tok seg tid til å snakke med tyrkere i Norge utenfor Grand Hotel på Karl Johan. Mellom Grand og Stortinget ble det kastet egg etter det tyrkiske følget. Foto: SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!